Μια ασυνήθιστη φήμη κυκλοφόρησε από προχθές σε διάφορες γωνιές της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Μια φήμη που έλεγε πως η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου είναι πιθανό να διεξαχθεί με την παρουσία δυνάμεων των… κυανόκρανων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)!
***
Η φήμη άρχισε να κυκλοφορεί από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου μετά τη δημοσιοποίηση της απάντησης του σημερινού Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Αμανατίδη προς τον προκάτοχο του και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον κ. Γιώργο Κασαπίδη.
Μια απάντηση χιλίων εκατόν εξήντα οκτώ λέξεων (1.1.68) που είχε ως τίτλο “ «Κατά συρροή ψέματα ή έχει άγνοια» ο κ. Κασαπίδης;”
***
Όσοι τη διάβασαν διαπίστωσαν πως είχε συνταθεί και πάλι στο γνωστό, πλέον, επιθετικό ύφος που συντάσσονται το τελευταίο διάστημα όλες οι απαντήσεις του κ. Αμανατίδη προς τον κ. Κασαπίδη, κάτι που δεν προκάλεσε, φυσικά, καμιά έκπληξη.
Εκείνη όμως που προκάλεσε… ανησυχία ήταν η τελευταία φράση του κειμένου που έλεγε ότι «Όλα τα άλλα θα τα πούμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.» !!! (σ. σ. τα θαυμαστικά δικά μας)
***
Ο λόγος που προκλήθηκε ανησυχία προφανής και αναμενόμενος.
Ό,τι ειπωθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με βάση τα όσα έχουν ήδη προηγηθεί, λογικά, θα γίνει με υψηλούς τόνους και σε… πολεμική ατμόσφαιρα.
***
Με το που διάβασε, λοιπόν, την απάντηση ο κ. Κασαπίδης συγκάλεσε αμέσως την παράταξη της οποίας ηγείται σε… πολεμικό συμβούλιο!
Θέμα του συμβουλίου κατ’ αρχήν η αναχαίτιση των επιθετικών ενεργειών που εκτιμούν πως θα εξαπολύσει εναντίον τους η Περιφερειακή αρχή.
Κατά δεύτερο λόγο, και αφού αποκρουστεί η αρχική επίθεση, με ποιο τρόπο και τι μέσα (επιχειρήματα) θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να περάσουν στην αντεπίθεση και να μην μείνουν μόνο με την εικόνα του αμυνόμενου απέναντι στην κοινή γνώμη.
***
Το θέμα, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, απασχόλησε και την παράταξη της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου (σ.σ. όχι που θα γινόταν φασαρία και η κ. Ζεμπιλιάδου θα απείχε…).
Στη συνεδρίαση του δικού τους πολεμικού συμβουλίου έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις.
Η πρώτη έλεγε να προμηθευτούν κράνη, να δημιουργήσουν οχυρωματικά έργα και να καλυφθούν πίσω απ’ αυτά έως ότου ολοκληρωθεί η πολεμική σύρραξη ανάμεσα στη συμπολίτευση και τη μείζονα αντιπολίτευση.
Πρόταση που απορρίφθηκε καθώς θα έδειχνε λανθασμένη εικόνα για την παράταξη, η οποία, όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο, δεν έχει μάθει ποτέ να κρατά στάση ουδετερότητας αλλά να επιτίθεται σε κάθε θέμα και με κάθε ευκαιρία.
Έτσι, υιοθετήθηκε η δεύτερη πρόταση.
Να εμπλακεί και η ελάσσονα αντιπολίτευση στη μάχη αυτή στοχεύοντας αρχικά στα μέλη της παράταξης του κ. Αμανατίδη και αν φανεί ότι κερδίζει η παράταξη του κ. Κασαπίδη να ρίξουν και μερικές βολές προς τα εκεί για να μη θεωρηθεί ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους.
***
Βέβαια καλά όλα αυτά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις υπάρχει και… άμαχος πληθυσμός που δεν φταίει σε τίποτα να γίνει και… παράπλευρη απώλεια.
Γι’ αυτό, κάποιοι σκέφτηκαν και ειδοποίησαν τον Ο.Η.Ε. να στείλει μια μονάδα κυανόκρανων προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι αλλά και για περιφρουρηθεί η ειρήνη.
***
Στον Ο.Η.Ε. αιφνιδιάστηκαν με το αίτημα καθώς μόνο συνηθισμένο δεν είναι να τους ζητάνε κάτι ανάλογο.
Ύστερα, το σκέφτηκαν καλύτερα και είπαν: «αντί να μας στείλει ο Τραμπ σε καμιά Μέση Ανατολή όταν, υποτίθεται πως, θα έχει τερματίσει τον πόλεμο, δεν πάμε Δυτική Μακεδονία για να έχουμε και τη δικαιολογία πως είμαστε απασχολημένοι και δεν μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε;»
Οπότε, αν τύχει και δείτε κυανόκρανους στα μέρη μας, μην απορήσετε.
Εμείς, σας ενημερώσαμε και πάλι, πρώτοι!































