Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, στον Μακεδονικό Τάφο Σπηλιάς και στο Αρχοντικό της Πούλκως

Μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης, στον Μακεδονικό Τάφο Σπηλιάς και στο Αρχοντικό της Πούλκως

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, 9-12 Μαΐου 2019, η επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου του Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, η οποία συμμετείχε  με εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Διαδρομές στη φύση».

 

Η εκδήλωση αναπτύχθηκε σε δύο άξονες:

 

  • Άνοιγμα, για το κοινό και την εκπαιδευτική κοινότητα, του Μακεδονικού Τάφου της Σπηλιάς Εορδαίας και τις τέσσερις ημέρες της εκδήλωσης, Παρασκευή έως και Κυριακή, 9-12 Μαΐου, με παράλληλη σήμανση των προθηκών της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, όπου εκτίθεται μέρος των ευρημάτων του τάφου. Το κοινό και τους μαθητές που επισκέφθηκαν τον Τάφο, ενημέρωνε σχετικά η αρχαιολόγος της Εφορείας Χαρά Στυλιανάκου. Το μνημείο επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου, αποτελούμενο από 45 μαθητές, καθώς και αρκετοί πολίτες.
  • Την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Βοΐου, «ζωγραφίσαμε τη φύση», στο Αρχοντικό της Πούλκως. Οι 160 μικροί μαθητές της Σιάτιστας (Α΄ και Β΄ Τάξης Δημοτικού και Νήπια), αφού ξεναγήθηκαν σε μικρές ομάδες στο αρχοντικό, από την αρχαιολόγο της Εφορείας Βιβή Ευαγγέλογλου, ζωγράφισαν σε χαρτί τοπία και φυτικά μοτίβα από τον τοιχογραφικό διάκοσμο του αρχοντικού, και συμμετείχαν σε σύντομο αυτοσχέδιο θεατρικό δρώμενο, υποδυόμενοι τους στατιστινούς ενοίκους του και εμπόρους της εποχής. Επιπλέον, στο αρχοντικό ξεναγήθηκαν και 60 γονείς με τα παιδιά τους που το επισκέφθηκαν.

 

Η Εφορεία απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Βοΐου και ιδιαίτερα στην Εκπαιδευτική κοινότητα της Π.Ε. Κοζάνης, που σταθερά στηρίζει με τη συμμετοχή της τις εκδηλώσεις και τις άλλες δράσεις της.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team