Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Mαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα γλυκό που μας ανοίγει την όρεξη και μόνο στο άκουσμά του!! Μοναδική συνταγή σιροπιαστής σοκολατόπιτας, ανώτερης ζαχαροπλαστείου! Είναι εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή! Τι άλλο ζητάτε από ένα γλυκό;

Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κυρία Ρίτσα Αναστασιάδου 

 

Υλικά :

  • 1 βιτάμ
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη (450γρ.)
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι (190 γρ.)
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι :

  • 2 κούπες νερό (500ml)
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη (335 γρ.)
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση :

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε την μία κούπα ζάχαρη, το κακάο που το έχουμε δουλέψει με τις κουταλιές νερό να το κάνουμε σαν πάστα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η κουβερτούρα. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε πάλι στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) το κατσαρολάκι για να βοηθήσουμε να λιώσει η κουβερτούρα.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα για να αποφύγουμε να «κόψουν» τα αυγά και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει από πριν σε ένα μπολ.

Από το μείγμα που φτιάξαμε κρατάμε μία κούπα στην άκρη για το γλάσο της σοκολατόπιτας στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα

και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας το ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοκκινισμένο με το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

 

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι

και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι  σιγά σιγά στην κρύα σοκολατόπιτα και περιμένουμε να το απορροφήσει.

Το γλάσο που κρατήσαμε στην αρχή από το 1ο μείγμα στην άκρη, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να έχει μια βελούδινη υφή (εναλλακτικά το ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων).

Αν δε ξεφορμάρουμε την σοκολατόπιτα την γλασάρουμε χλιαρή μέσα στο ταψί με το ζεστό γλάσο και το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει! Το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!

 

Καλή επιτυχία!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team