Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πουτίγκα με κρέμα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πουτίγκα με κρέμα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

 

Πουτίγκα με λαχταριστή αφράτη κρέμα σε μπολάκια.  Ζουμερή και αφράτη γεμάτη καρύδια και αρώματα, σιροπιασμένη τέλεια! Από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει ποτέ! Ετοιμάστε το φανταστικό αυτό γλυκό και κερδίστε τις εντυπώσεις!!

Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα Αντιγόνη Μητκάνη 

 

Υλικά :

  • 7 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
  • 1 ποτήρι αλεύρι κοκκινισμένο
  • 1 baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

Σιρόπι :

  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για την κρέμα:

  • 125γρ.βιτάμ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 και ½ ποτήρι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 morfat
  • 1 ζαχαρούχο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24×24 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα αφράτη.Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το baking,  τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο κάδο του μίξερ

και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.

Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βράσουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Περιχύνουμε με μία κουτάλα το ζεστό σιρόπι στην κρύα καρυδόπιτα.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια να μη κολλήσει.

Μόλις η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για να μη σχηματιστεί κρούστα στη κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη, όχι το στόμιο της κατσαρόλας αλλά την επιφάνεια της κρέμας.

Χτυπάμε το morfatκαι το ζαχαρούχο μαζί να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε με μαχαίρι την καρυδόπιτα και την μοιράζουμε ομοιόμορφα σε μπολάκια.

Η κρέμα μας έχει κρυώσει και την ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ που χτυπήσαμε τη σαντιγί και τα χτυπάμε και τα δύο μαζί να αφρατέψουν και να γίνουν μία κρέμα!

Μοιράζουμε στα μπολάκια την κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό που μόλις φτιάξαμε!

 

Καλή επιτυχία !

H συνταγή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 23-12-2017 λόγω Χριστουγέννων!

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team