Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκι γλυκό με βελούδινη κρέμα

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τσουρέκι γλυκό με βελούδινη κρέμα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αναμφίβολα ένα από τα πιο γρήγορα, νόστιμα και ευκολότερα γλυκά που κάνατε ποτέ! Ένα νόστιμο γλυκό, που μπορείτε να κάνετε με το τσουρέκι που έχει περισσέψει, το συγκεκριμένο είχε και λευκή σοκολάτα επάνω και έγινε όνειρο!!

Υλικά:

  • 500 -600 γρ. τσουρέκι
  • 650 ml γάλα πλήρες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50-60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 βανίλιες
  • 1 φάκελο σαντιγί γκαρνί
  • 200 ml γάλα για την σαντιγί
  • Άχνη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 – 24 εκ., κόβουμε φέτες το τσουρέκι περίπου 2 δαχτύλων πάχους και τις στρώνουμε στο ταψάκι.

Καλύπτουμε τα κενά με κομμάτια τσουρεκιού.

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει και μετράμε 3΄από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε ελαφρώς το τσουρέκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Το τσουρέκι που περίσσεψε το κάνουμε τρίμματα στο μούλτι.

Από το γάλα κρατάμε 1 ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα την ζάχαρη να λιώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και το αφήνουμε να ζεσταθεί για 5 λεπτά. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ.

Δεν θέλουμε να μείνουν σβώλοι από το κορν φλάουρ. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, προσέχοντας να μη σβολιάσει.

Η κρέμα έχει πήξει και την αφήνουμε στην άκρη. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το βούτυρο σε κομμάτια και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω από το τσουρέκι

και την πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο φιλέ

και τρίμματα από τσουρέκι που χτυπήσαμε στο μούλτι.

Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και χτυπάμε την σαντιγί. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα

και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα από τσουρέκι.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Tips:

  • Το σιρόπιασμα μπορούμε να το παραλείψουμε εάν το τσουρέκι μας δεν έχει ξεραθεί. Εναλλακτικά μπορούμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα και να ρίξουμε πάνω του.
  • Αν θέλουμε το γλυκό μας να έχει γεύση μαστίχας, χτυπάμε την μισή ζάχαρη με 2 δάκρυα μαστίχας στο μούλτι και το προσθέτουμε στο γάλα.
  • Τα τρίμματα που τυχόν περισσέψουν μην τα πετάτε, φυλάξτε τα στον καταψύκτη και φτιάξτε τρουφάκια!

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στοe–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Δείτε όλες τις συνταγές της Αρετής εδώ…   

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team