Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα παγωτό μιλφέιγ!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα παγωτό μιλφέιγ!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Η απόλυτη τούρτα παγωτό μιλφειγ !

Το αγαπημένο σε όλους μιλφειγ σε παγωτό, που φτιάχνεται πανεύκολα και θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν! Γαρνίρετε με γλυκό κεράσι και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας !

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET 

 Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

Υλικά :

2 πακέτα σφολιατίνια

300 γρ. φυτική σαντιγί

6-7 κουτ. σούπας άχνη

2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφειγ ΓΙΩΤΗΣ

1200 γρ. γάλα

Γλυκό του κουταλιού κεράσι ή φράουλα

Εκτέλεση :

Χτυπάμε την σαντιγί με την άχνη για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει,

την μεταφέρουμε σε ένα τάπερ, την βάζουμε στο ψυγείο,

ξεπλένουμε το μπολ του μίξερ για να χτυπήσουμε την κρέμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες της,

βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο, προσθέτουμε διαδοχικά μέσα στην σαντιγί την κρέμα ζαχαροπλαστικής

και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κρέμα στην σαντιγί. Βάζουμε το μπολ για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Σε στρόγγυλο ταψάκι με δαχτυλίδι 24-26 εκ. στρώνουμε κυκλικά τα σφολιατίνια.  Αν χρειαστεί τα σπάμε στην μέση και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να αφήσουμε ιδιαίτερα κενά μεταξύ τους.

Στρώνουμε το 1/2 της κρέμας,

την ισιώνουμε με την βοήθεια μίας μαρίζ, και περιχύνουμε με κουτάλι σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού (περίπου 6 κουταλιές) ακόμη και λίγο γλυκό κεράσια αν θέλουμε.

Κρατάμε 3-4 σφολιατίνια για να πασπαλίσουμε στο τέλος την τούρτα μας στο τέλος και τα με τα υπόλοιπα φτιάχνουμε μία στρώση ακόμη σφολιατίνια όπως φαίνονται στην φωτογραφία, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο .

Επαναλαμβάνουμε με το σιρόπι 3-4 κουταλιές.

Τέλος, απλώνουμε από επάνω την υπόλοιπη κρέμα και την ισιώνουμε.

Θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας

Βάζουμε στον καταψύκτη την τούρτα για τουλάχιστον 8 ώρες. Ιδανικά την φτιάχνουμε την προηγούμενη ημέρα.

Όταν θέλουμε να την σερβίρουμε την αφήνουμε εκτός καταψύκτη περίπου για 15-20 λεπτά!!

Σερβίρουμε με σιρόπι και γλυκό του κουταλιού….τα λόγια είναι περιττά, τα λένε όλα οι  φωτογραφίες που ακολουθούν !

Καλό καλοκαίρι!!

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη