Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Όταν ο χρόνος μας περιορίζει και δεν μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό φύλλο, μία εξαιρετική επιλογή είναι να  ετοιμάσουμε μία νόστιμη σπανακοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας!

Άλλωστε, η πετυχημένη σπανακοτυρόπιτα ξεχωρίζει από την γέμιση της, από το ότι δεν πικρίζει και δεν είναι λαδωμένη. Δοκιμάστε την και θα την φτιάξετε πολλές φορές!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 πράσα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αυγά + 1 για άλειμμα
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • Πιπέρι
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ελάχιστη φρυγανιά (προαιρετικά)
  • 1 μερίδα γάλα (15γρ.)
  • Σουσάμι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Ξεπαγώνουμε καλά τα φύλλα σφολιάτας. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε μέσα σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάσει.

Επαναλαμβάνουμε 2 φορές. Το σπανάκι θέλει καλό πλύσιμο, μαζεύουν χώμα τα φύλλα.  Ξεπλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το βάζουμε στο σουρωτήρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο σε κατσαρόλα σε ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε και το κομμένο σπανάκι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι το προσθέτουμε κατευθείαν από την συσκευασία του μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα, την προσθέτουμε

, έχουμε χτυπήσει τα αυγά, τα προσθέτουμε  και ανακατεύουμε καλά την γέμιση. * Αν η γέμιση έχει υγρασία παραπάνω από την επιθυμητή, προσθέτουμε ελάχιστη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το ταψί με ελάχιστο λάδι. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τσιμπάμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Από επάνω βάζουμε το 2ο φύλλο σφολιάτας και την κλείνουμε γύρω γύρω με την βοήθεια ενός πιρουνιού.

Χτυπάμε το αυγό με το γαλατάκι

και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Την κόβουμε σε κομμάτια και προσθέτουμε σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30

μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να «σταθεί»

σκεπάζοντας την με μία ελάχιστα νωπή πετσέτα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απολαμβάνουμε !

Καλή επιτυχία !

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Anni-Frid Lyngstad – Så Synd Du Måste Gå (It Hurts To Say Goodbye) (1969)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: «Γαλάζιος πονοκέφαλος» η Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τη στήλη του Μικρο-πολιτικού της εφημερίδας ΤΑ ...