Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρόσουπα με φιλέτα ψαριού

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρόσουπα με φιλέτα ψαριού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η ψαρόσουπα θέλει φρέσκο ψάρι. Όταν όμως δεν μπορούμε να βρούμε, μία γρήγορη αλλά εξίσου νόστιμη λύση είναι τα κατεψυγμένα φιλέτα. Ψαρόσουπα με φιλέτα ψαριού, μία εύκολη, θρεπτική και πεντανόστιμη σούπα με αυγολέμονο, ιδανική για τον χειμώνα!

Υλικά :

  • 800 γρ. – 1κιλό φιλέτα από κατεψυγμένα ψάρια (σκορπιός, ροφός, πέρκα, σφυρίδα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 πατάτες
  • 2 καρότα
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα ή κριθαράκι
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

Αυγολέμονο :

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση :

Ξεπαγώνουμε την συσκευασία με τα φιλέτα ψαριού.

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

για 5 – 6 λεπτά με την σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αφαιρούμε την σκελίδα, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα

και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ζεστό νερό (περίπου 2 λίτρα) και το σέλινο ψιλοκομμένο

και βράζουμε τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν

προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο, το ρύζι ή το κριθαράκι

και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα φιλέτα

τα οποία δεν θέλουν πολύ χρόνο για να βράσουν.

Ελέγχουμε το νερό και αν χρειάζεται προσθέτουμε ζεστό. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά να σταματήσει ο βρασμός της σούπας, μόλις είναι έτοιμη.

Σε αυτό το σημείο, αν δε θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο, στύβουμε 1 μεγάλο λεμόνι μέσα στην κατσαρόλα.

Αυγολέμονο : Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια να αφρατέψουν, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παίρνουμε 1 κουτάλα από τον ζωμό της σούπας και ανακατεύοντας συνεχώς την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του αυγολέμονου. Προσέχουμε να ψηθούν τα αυγά στο αυγολέμονο γιατί θα γίνουν κομματάκια. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες 2 κουτάλες σούπα. Προσθέτουμε το ζεστό αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύουμε πολύ καλά και την σερβίρουμε ζεστή σε βαθιά πιάτα, με μπόλικο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team