Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή-Νουά κατσαρόλας με μανιτάρια

Μαγειρεύοντας με την Αρετή-Νουά κατσαρόλας με μανιτάρια

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Από τις κλασσικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά και που όταν τις δοκιμάσεις μία φορά δεν τις ξεχνάς με τίποτα!

Ένα πιάτο με μαγική γεύση, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα εντυπωσιακό τραπέζι με φίλους! Δοκιμάστε το και ξετρελαθείτε με την σάλτσα του!

Απολαύστε το ζεστό, παρέα με ένα ποτήρι ωραίο κρασί!

Το κρέας είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ»,  Δημοκρατίας 87 Τ.Κ.50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ. 2463053611

Υλικά :

  • 1,5 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • 500 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας, το πατάμε με χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε εκτός ψυγείου μισή ώρα πριν το μαγείρεμα.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο 2-3 λεπτά.

Αραδιάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε περίπου 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά

μέχρι να ροδίσουν .

Σβήνουμε με το κρασί ρίχνοντας το σιγά σιγά.

Προσθέτουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα,  αλάτι , πιπέρι, την ρίγανη και χλιαρό νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται τα φιλετάκια .

Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για περίπου 45-50΄. Ελέγχουμε το κρέας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.  Το κρέας είναι έτοιμο όταν το τσιμπάμε με το πιρούνι και ελαφρώς διαλύεται. Το διατηρούμε ζεστό.

 

Σάλτσα μανιταριών : σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό του κρέατος και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, προσθέτουμε την μουστάρδα ,

αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα

Σε περίπτωση που δεν δένει, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.

Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε

και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα μανιταριών τα φιλέτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά με την σάλτσα μανιταριών.

, συνοδευόμενα με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

 

 

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Francis Goya – Concierto D’Aranjuez (1976)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από 15 Μαΐου το ωράριο στην εστίαση πάει μέχρι τις 12 το βράδυ -Τον ...