Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας, με χαλβά, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά λόγια για να το περιγράψεις! Για εμένα, ίσως η καλύτερη συνταγή που έχει γίνει ποτέ για κορμό! Απλά εξαιρετικός!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik»

 Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

 

Υλικά :

  • 500 γρ. χαλβάς βανίλιας ή σοκολάτας
  • 250 – 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα και τον χυμό του
  • 150 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Παίρνουμε την σοκολάτα την κόβουμε σε κομματάκια,

την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την λιώνουμε σε μπεν μαρι.

Όσο είναι ζεστή η λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι

και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το ταχίνι.

Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τον χυμό του, το προσθέτουμε στο γλυκό μας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα φουντούκια (καβουρντισμένα είναι υπέροχα) και τα αμύγδαλα

και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Τέλος, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον χαλβά,

τον προσθέτουμε

και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Παίρνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε κατά μήκος όλο το μείγμα μέσα

Αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι, με μέγεθος περίπου σαν τη χούφτα του χεριού μας.

Μόλις το τυλίξουμε παίρνουμε μεμβράνη και βάζουμε τον κορμό στο κέντρο (με αυτό το τρόπο θα αποφύγουμε να γίνει στις άκρες λεπτό και παχύ στην μέση) οπότε βάζουμε την μεμβράνη γύρω γύρω,  την κόβουμε και τώρα όσο και να σφίξουμε το μείγμα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα, παίρνουμε άλλη μια μεμβράνη και τυλίγουμε όλο τον κορμό.

Τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες και το διατηρούμε εκεί. Τον κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Μία πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα είναι να τον κόψετε σε λεπτές φέτες, να τις τυλίξετε μεμβράνη και να τις φυλάξετε στο ψυγείο!

 

Καλή επιτυχία!

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο email :  aretismageiremata@gmail.com

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team