Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μελόπιτα!

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μελόπιτα!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μελόπιτα! Ένα φανταστικό επιδόρπιο, με μέλι, φρέσκα αυγά, βούτυρο, ανθότυρο και κανέλα, ότι πιο αγνό μπορούμε να απολαύσουμε!

Όσο και να αποφεύγει κανείς τα γλυκά, θα δοκιμάσει σίγουρα, μια και δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην υπέροχη μυρωδιά της!

 

Όλα τα υλικά για την παρασκευή του γλυκού, όπως το μέλι και το ανθότυρο, είναι μία προσφορά του γαλακτοπωλείου Φυσικό Τελεία + Γάλα!  

 

 

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 baking pounder
  • 1 βανίλια
  • 4-5 κουτ. σούπας νερό

Γέμιση :

  • 900 γρ. – 1 κιλό ανθότυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. μέλι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Σερβίρισμα :

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
  • Μέλι

 

 

 

Εκτέλεση :

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις.  Αν δεν θέλουμε την μελόπιτα να την βάλουμε σε πιατέλα, απλά βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μαζί με το αυγό και την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε και το αλεύρι και το νερό και τα ζυμώνουμε 4-5 λεπτά. Η ζύμη μας μπορεί να γίνει μεγάλα τρίμματα, τα μαζεύουμε, την κάνουμε μία μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για ½ ώρα να σφίξει στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης

εκτός το ανθότυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σπάμε με τα χέρια μας το ανθότυρο και το προσθέτουμε στην γέμιση. Ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί, βάζουμε την ζύμη και την δουλεύουμε με τα χέρια μας, στρώνοντας την ισομερή στο ταψί και ελαφρώς να καλύπτει τα πλαϊνά.

Ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε.

Ψήνουμε για 60-70 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (όχι να κρυώσει τελείως) βγάζουμε την μελόπιτα από το ταψί, αφαιρούμε την λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε πιατέλα. Μόλις κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Για εξαιρετικό αποτέλεσμα, την σερβίρουμε με λίγο κανέλα και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι!

 

Καλή επιτυχία !

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team