Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Καριόκες

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Καριόκες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Παραδοσιακό γλυκό Χριστουγέννων, τις ξέρουμε όλοι, τις λατρεύουμε οι περισσότεροι!

Κλασσική συνταγή με βάση το μπισκότο, πλούσια σε καρύδι, σοκολάτα και υπέροχη γεύση! Δοκιμάστε στο μείγμα να προσθέσετε σιρόπι από το αγαπημένο σας γλυκό του κουταλιού και απολαύστε τέλειες, σπιτικές, καριόκες!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα «tsik» Νοσοκομείου 17, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463054625.

Το κατάστημα «tsik» φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων του από το 1979!

 

Υλικά :

  • 500 γρ. καρύδι
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πακέτα πτι μπερ
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 700-800 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 3 βανίλιες
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 5-6 κουτ. σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού
  • Καλαμποκέλαιο

 

Εκτέλεση :

Σπάμε στο μούλτι τα καρύδια

 

δεν τα θέλουμε σκόνη. Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα

και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την καρυδόψιχα

Προσθέτουμε την άχνη, το κακάο και τις βανίλιες,

ανακατεύουμε τα υλικά καλά με μία σπάτουλα.

Προσθέτουμε το κονιάκ και το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού

και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο είναι μαλακό

και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ή 4 ίσες ποσότητες. Προτιμώ τα 4 μέρη, βγαίνουν πιο μικρές οι καριόκες μου.  

Αν δεν δουλεύεται το μείγμα, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει για να μπορούμε να το δουλέψουμε.

Παίρνουμε μία – μία λαδόκολλα

και απλώνουμε κατά μήκος όλο το μείγμα (από ίση ποσότητα) μέσα. Το «χτίζουμε» με τα χέρια μας.

Τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας και μόλις τελειώσουμε τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή στον καταψύκτη για 1 ώρα. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με μεβράνη κουζίνας.

Στη συνέχεια , αφαιρούμε την μεμβράνη ή την λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 1 εκ.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα, δεν την βάζουμε ποτέ όλη μαζί να λιώσει, ρίχνοντας και ελάχιστο καλαμποκέλαιο (1 – 2κουταλιές την φορά).

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με ότι άλλο μας βολεύει βυθίζουμε ένα – ένα τα κομμάτια στην  κουβερτούρα

να καλυφθούν και τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.

Τα στρώνουμε σε μία λαδόκολλα

ή σε σχάρα που από κάτω έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Αφού κρυώσουν, τα τυλίγουμε σε χρυσόχαρτα

και τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία !

Καλές γιορτές με υγεία! Καλά Χριστούγεννα!

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team