Πανεύκολο, δροσερό, πολύ ελαφρύ και εύγευστο γλυκό με γιαούρτι, τυρί κρέμα, ζελέ κεράσι, μπισκότα και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Ένα γλυκό που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και ξετρελαίνει με την γεύση του! Δοκιμάστε το !
Όλα τα υλικά για το γλυκό είναι μία προσφορά του γαλακτοπωλείου Φυσικό Τελεία + Γάλα!
Εξοπλισμός – διακόσμηση : ΕΝ ΟΙΚΩ Psomiadis
Υλικά :
- 1 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 100 ml γάλα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κιλό γιαούρτι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 φάκελο ζελέ με γεύση κεράσι
- Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του και το βάζουμε στο ψυγείο.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα ένα – ένα κάθε φορά και τα τοποθετούμε κυκλικά σε ένα στρόγγυλο ταψάκι με τσέρκι 22-24 εκ.
Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα γιαούρτι, το ζαχαρούχο, ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε μέσα και το τυρί κρέμα,
το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στην κρέμα. Ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι,
ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα
και τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη.
Μόλις αρχίσει να σφίγγει το ζελέ, βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και στρώνουμε μία σειρά μπισκότων πάνω από την κρέμα (βουτώντας τα ένα ένα στο γάλα)
και από επάνω από τα μπισκότα
στρώνουμε ομοιόμορφα το ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και μόλις σφίξει εντελώς το ζελέ,
στρώνουμε από επάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες και μόλις είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε,
κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε με πλούσια δόση από το γλυκό κεράσι!
Αν θέλουμε, μπορούμε να το διακοσμήσουμε και με λίγο τριμμένο μπισκότο!
Καλή επιτυχία!
Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: arete.papadopoulou