Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαρίδες με κριθαράκι (κριθαρώτο)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γαρίδες με κριθαράκι (κριθαρώτο)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Νηστίσιμη, πεντανόστιμη συνταγή για γαρίδες κριθαρώτο!

Αν δεν νηστεύετε προσθέστε μία κουταλιά τυρί κρέμα και απογειώστε την γεύση του!

Ετοιμάστε το σε χρόνο μηδέν και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET  Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

 

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

Υλικά :

  • 700 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κριθαράκι (500 γρ.)
  • Ντομάτα σάλτσα (350-400 γρ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κύβο κότας
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας πελτές
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο

Για την νηστίσιμη εκδοχή : αντικαταστήσετε τα 100γρ. βούτυρο με ελαιόλαδο και παραλείψτε τον κύβο της κότας .

Εκτέλεση :

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες γαρίδες όπως εγώ, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν καλά. Κάνουμε μία τομή στην ράχη της γαρίδας

και αφαιρούμε με οδοντογλυφίδα το εντεράκι της.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο

και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Τις βγάζουμε με κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές.

Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν περίπου 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, το οποίο το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά

και σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα, τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, το κύβο και ανακατεύουμε σε χαμηλή πάντα φωτιά και βράζουμε για 12-15 λεπτά.

Έχουμε βράσει το νερό και το προσθέτουμε σταδιακά 3 φορές. Δηλαδή προσθέτουμε το 1/3,

αφήνουμε να το ρουφήξει και προσθέτουμε ξανά άλλες δύο φορές.

Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο (θέλει περίπου 18-20 λεπτά)

προσθέτουμε τον μαϊντανό

και τις γαρίδες

και ανακατεύουμε. Οι γαρίδες θέλουν περίπου 5 λεπτά να μαγειρευτούν.

Προαιρετικά : Αν θέλουμε να απογειώσουμε την γεύση του, προσθέτουμε μια κουταλιά τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσει.

Όταν πιει τα υγρά του είναι έτοιμο ,

, αποσύρουμε από την φωτιά, σερβίρουμε ζεστό

και το συνοδεύουμε με ένα ποτήρι κρασί!

Καλή επιτυχία !

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team