Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας – Κεντρική μονάδα ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ – Συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων – Τι θα γίνει με την Πτολεμαΐδα 5

Λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας – Κεντρική μονάδα ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ – Συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων – Τι θα γίνει με την Πτολεμαΐδα 5

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με τη δημιουργία μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης(ΣΗΘΥΑ) η οποία θα καλύπτει την τροφοδοσία Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου, διασφαλίζεται το μέλλον των τηλεθερμάνσεων για τη Δυτική Μακεδονία μετά και τη σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει να ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τη ΔΕΗ να κατασκευάζει τελικώς τη μονάδα, ενώ οι δημοτικές επιχειρήσεις Τηλεθερμάνσεων θα συνενωθούν σε μία διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Τηλεθερμάνσεις Δυτικής Μακεδονίας».

Τα τεχνικά ζητήματα αυτής της συνένωσης θα αποτυπωθούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα σταλεί στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα, ενώ ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι και το γεγονός πως στην Κοζάνη υπάρχει μία επιχείρηση ύδρευσης και τηλεθέρμανσης υπό τη στέγη της ΔΕΥΑΚ και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, ενώ για σημαντική ημέρα για τη Δυτική Μακεδονία έκανε λόγο, ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Εορδαίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Κώστας Μουσουρούλης καθώς και ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» πολιτική απόφαση υπάρχει και για την σύνδεση της τηλεθέρμανης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα 5, ζήτημα που θα αποτυπωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα.

Οι παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη κάνουν λόγο για απόλυτα θετικές εξελίξεις για τη Δυτική Μακεδονία, με τα βασικά αιτήματα όλων των πλευρών να δείχνουν πως έχουν καλυφθεί για το μεγάλο θέμα των τηλεθερμάνσεων.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Διαδικτυακή ημερίδα Μαθηματικών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Κοζάνης το Σάββατο 23 Ιανουαρίου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της εποχής,  σας ...