Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας – Κεντρική μονάδα ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ – Συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων – Τι θα γίνει με την Πτολεμαΐδα 5

Λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας – Κεντρική μονάδα ΣΗΘΥΑ από τη ΔΕΗ – Συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων – Τι θα γίνει με την Πτολεμαΐδα 5

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με τη δημιουργία μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης(ΣΗΘΥΑ) η οποία θα καλύπτει την τροφοδοσία Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου, διασφαλίζεται το μέλλον των τηλεθερμάνσεων για τη Δυτική Μακεδονία μετά και τη σημερινή σύσκεψη στην Αθήνα, υπό τον Υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει να ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τη ΔΕΗ να κατασκευάζει τελικώς τη μονάδα, ενώ οι δημοτικές επιχειρήσεις Τηλεθερμάνσεων θα συνενωθούν σε μία διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Τηλεθερμάνσεις Δυτικής Μακεδονίας».

Τα τεχνικά ζητήματα αυτής της συνένωσης θα αποτυπωθούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα σταλεί στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα, ενώ ένα από τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι και το γεγονός πως στην Κοζάνη υπάρχει μία επιχείρηση ύδρευσης και τηλεθέρμανσης υπό τη στέγη της ΔΕΥΑΚ και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, ενώ για σημαντική ημέρα για τη Δυτική Μακεδονία έκανε λόγο, ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Αμυνταίου και Εορδαίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Κώστας Μουσουρούλης καθώς και ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» πολιτική απόφαση υπάρχει και για την σύνδεση της τηλεθέρμανης Πτολεμαΐδας με τη νέα μονάδα 5, ζήτημα που θα αποτυπωθεί πλήρως το επόμενο διάστημα.

Οι παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη κάνουν λόγο για απόλυτα θετικές εξελίξεις για τη Δυτική Μακεδονία, με τα βασικά αιτήματα όλων των πλευρών να δείχνουν πως έχουν καλυφθεί για το μεγάλο θέμα των τηλεθερμάνσεων.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας