Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς – ο Εορδαϊκός είχε ευκαιρίες, αλλά του έλειψε το γκολ
Με λευκή ισοπαλία (0-0) έληξε το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του Εορδαϊκού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο κατάμεστο γήπεδο «Αιμίλιος Θεοφανίδης», για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά προσπάθησε με πάθος να φτάσει στη νίκη που θα χάριζε χαρά στους φιλάθλους της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών στις εξέδρες. Ωστόσο, οι σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «Λιγνιτωρύχοι» δεν κατέληξαν στα δίχτυα.
Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να αποφεύγουν το ρίσκο και να δυσκολεύονται στη δημιουργία.
Η καλύτερη στιγμή του Εορδαϊκού ήρθε στις καθυστερήσεις (45+1’), όταν ο Καλατσανάς υποδέχθηκε την μπάλα από τον Σωτηριάδη και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συλεκτή.
Στην επανάληψη, ο Εορδαϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος, πιέζοντας έντονα για το γκολ.
Στο 57’, ο Μεντεκίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Απόλλωνα, πέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 72’, μια καλοδουλεμένη επίθεση με τους Μεντεκίδη, Τσέλα και Ακιτούντε κατέληξε σε σουτ του πρώτου πάνω από τα δοκάρια.
Η μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 85’, όταν ο Ακιτούντε ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από δύο παίκτες, αλλά ο διαιτητής Κεφαλάς δεν υπέδειξε πέναλτι, προκαλώντας διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τσέλα βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, όμως έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας τη σημαντικότερη ευκαιρία για το 1-0.
Παρά την ισοπαλία, ο κόσμος της ομάδας Χειροκρότησε θερμά τους παίκτες για την προσπάθειά τους, αναγνωρίζοντας τη διάθεση που έδειξαν.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Εορδαϊκός έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα βαθμό μακριά από την κορυφή.
Βαθμολογία (μετά την 5η αγωνιστική)
- Βέροια – 11
- Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – 11
- Ερμής Εξοχής – 10
- Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας – 10
- Απόλλων Καλαμαριάς – 8
- Αστέρας Καρδίτσας – 8
- Κοζάνη – 6
- Πιερικός – 6
- Α.Ε. Αλεξάνδρειας – 5
- Σαρακηνός Βόλου – 4
- Ακρίτες Συκεών – 1
- Α.Ε. Ευόσμου – 1
Επόμενη αγωνιστική (6η)
- Κοζάνη ΦΣ – ΑΕ Αλεξάνδρειας
- Βέροια – Εορδαϊκός
- Απόλλων Καλαμαριάς – Αστέρας Καρδίτσας
- Ερμής Εξοχής – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
- Ακρίτες Συκεών – ΑΕ Ευόσμου
- Σαρακηνός Άνω Βόλου – Πιερικός