Η εκπομπή ΡΑΔΙΟΕΦΗΜΕΡΙΔΑ με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Λάζαρο Εμμανουηλίδη, Πρόεδρο της Κοινότητας Περδίκκα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πλημμύρες που επικράτησαν στο χωριό τις τελευταίες ημέρες, την άνοδο της στάθμης στο Φράγμα, αλλά και το θλιβερό περιστατικό φωτιάς που ξέσπασε σε σπίτι στο χωριό.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα καιρικά φαινόμενα και ιδίως σε ό,τι αφορά το φαινόμενο ανόδου της στάθμης της λίμνης, ο ίδιος τόνισε πως ήδη μετά το καλοκαίρι η λίμνη παρουσίαζε αυξημένο όγκο νερού. Πλέον η λίμνη υπερχείλισε και σε σημείο στο εξωκλήσι του Αη Γιώργη δεν προσεγγίζεται το σημείο. Προληπτικά έχει κλείσει η πρόσβαση για ΙΧ, ενώ άνοιξε το φράγμα χειροκίνητα για να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση, παρόλα αυτά η στάθμη δεν έπεσε και η κατάσταση παρακολουθείται με στόχο να μην πλημμυρίσουν κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια (υπόγεια κ.ο.κ.).
Μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη κατάσταση, ενώ ενθαρρυντικό είναι ότι δεν έβρεξε τα τελευταία 24ωρα, αλλά αντιθέτως τα χιόνια λιώνουν και πέφτουν στη λίμνη. Στόχος είναι σύμφωνα με τον ίδιο, να συντηρηθεί το φράγμα, να περάσει η ιδιοκτησία του από το Υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρεια. «Είναι ένα φράγμα που πρέπει να το δούμε όχι μόνο για πιθανά προβλήματα, αλλά να δούμε και πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε», σημείωσε ο ίδιος.
Για τη φωτιά σε σπίτι ηλικιωμένου
Για τη φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι ηλικιωμένου κάτοικου του χωριού, φωτιά που ξέσπασε από ξυλόσομπα. Ο κ. Εμμανουηλίδης περιέγραψε συνθήκες πολύ δύσκολες, με τον άνθρωπο να προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά που μαινόταν, ενώ το σπίτι είχε γεμίσει καπνούς. Άμεσα τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση, με εγκαύματα στα χέρια.
Το σπίτι δυστυχώς προ 17 ετών είχε καεί ξανά, πάλι από σόμπα, ενώ πλέον το σπίτι δυστυχώς δεν είναι κατοικήσιμο, καθώς κάηκαν όλα. Προς το παρών ο 76χρονος άνθρωπος θα φιλοξενηθεί είτε στο isobox της κοινότητας ή να παραμείνει στα θερμαινόμενα αποδυτήρια του γηπέδου ή να βρεθεί ένα σπίτι στο χωριό. Θα δοθεί μέριμνα στην υγεία του ανθρώπου και με βάση τις ανάγκες που θα υπάρξουν, θα βρεθεί μια καλή λύση.
Αρκετός κόσμος ρωτάει πως μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο, του οποίου το σπίτι κάηκε και θα φανεί στην πορεία τι θα χρειαστεί να γίνει.



































