Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Λάζαρο Εμμανουηλίδη – Πρόεδρος ΤΚ Περδίκκα.
Ερωτηθείς τι συνέβη με την υδροδότηση και δεν μπορούσε να υδροδοτηθεί το χωριό, ο ίδιος απάντησε πως το θέμα δημιουργήθηκε από μια αντλία υδροδότησης στην Πτολεμαΐδα, που τροφοδοτεί και τον Περδίκκα.
Η ζημιά αποκαταστάθηκε, όμως, με τον κ. Εμμανουηλίδη να λέει πως τα θέματα με την πίεση και την ποιότητα του νερού είχαν αποκατασταθεί το πρωί της Πέμπτης. «Ήμασταν έξι ημέρες χωρίς νερό και πρόβλημα είχε η Πεντάβρυσσος. Το πρόβλημα ήταν με απώλεια 80% λιγότερο νερό, ενώ η ΔΕΥΑΕ μοίρασε 10 παλέτες νερού στον κόσμο, ίσα για να πιούμε νερό. Για το μπάνιο, όμως, περάσαμε δύσκολα», είπε μεταξύ άλλων.
Η βλάβη αποκαταστάθηκε, με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΕ να βρέθηκαν και την Πέμπτη στο χωριό, ενώ η ροή νερού έρχεται σιγά – σιγά σήμερα Πέμπτη, ενώ η ενημέρωση από τα τεχνικά συνεργεία ήταν πως το πρόβλημα δεν θα ξαναδημιουργηθεί.
Ερωτηθείς αν το νερό είναι πόσιμο, απάντησε πως με το που ανοίγει κάποιο τις βρύσες μπορεί το νερό να είναι θολό ή να έχει χώματα, αλλά όσο το πρώτο νερό που έρχεται ξοδεύεται, τόσο πιο πολύ καθαρίζει.
Η ΔΕΥΑΕ ενημερώνει πως το χωριό παίρνουν πόσιμο νερό από την Πτολεμαΐδα, ενώ θα μπει στο δίκτυο του χωριού και η παλιά γεώτρηση του χωριού, ενώ θα γίνουν και σχετικοί ποιοτικοί έλεγχοι.
Ωστόσο οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό τις ημέρες του καύσωνα, με τον πρόεδρο του χωριού να ευχαριστεί τους χωριανούς για την κατανόηση που έδειξαν.
Σε άλλα νέα, το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα γίνουν εκδηλώσεις στο φράγμα Περδίκκα, στη Στράνα, με δυνατό τριήμερο για μικρούς και μεγάλους, με πανελλήνιο πρωτάθλημα μηχανοκίνησης, endure βόλτα, δράσεις για παιδιά και διαφόρων ειδών συναυλίες για τη νεολαία.
Όπως τόνισε ο ίδιος, μέσα από τέτοιου είδους φεστιβάλ και εκδηλώσεις, ζωντανεύουν τα χωριά, και αξιοποιούνται οι φυσικές ομορφιές του τόπου, λέγοντας πως το τοπίο του Περδίκκα είναι μαγευτικό και αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί.
Σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου, ο ίδιος απάντησε πως , αρχικά, για το φεστιβάλ έγιναν πολλές εθελοντικές εργασίες. Σήμερα γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρχει πόσιμο νερό, ενώ θα γίνουν εγκαταστάσεις για τουαλέτες, ψησταριές, πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις και εγκατάσταση μόνιμου φωτισμού (με ηλιακά φωτιστικά χορηγών).
«Προσπαθούμε να παρέχουμε στον κόσμο έναν χώρο ώστε να μπορεί μια οικογένεια να απολαύσει το χώρο καθημερινά», είπε επίσης, ενώ στόχος είναι του χρόνου να μπορεί κανείς να παρέχει τα πάντα στο χώρο ώστε να περάσει κάποιος καλά.