Μια μαγευτική εκδρομή στις Πρέσπες πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Αναστασία Κοτζακόλιου την Κυριακή 27/10 με αφορμή τις εκδηλώσεις “Γεύσεις Πρεσπών”.
Πρώτη στάση, η βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα με τον κ. Μιχάλη που κουβαλά 38 χρόνια εμπειρίας. Όμορφες εικόνες της φύσης και ειδυλλιακά τοπία, γνωρίζει κανείς κατά τη διάρκεια της βαρκάδας και μέσω της ξενάγησης του κ. Μιχάλη γνωρίζει κομμάτια της ιστορίας του τόπου.
Στις εκδηλώσεις “Γεύσεις Πρεσπών” η Ελένη Ψυχούλη, συνομιλώντας με την Αναστασία, αποκάλυψε ότι “η γαστρονομία της Μακεδονίας είναι η πιο πλούσια και πιο έντεχνη από όλες τις κουζίνες της Ελλάδας λόγω πολυπολιτισμικότητας. Τα τοπικά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για τις παρασκευές κατέπληξαν το κοινό και ανέδειξαν τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου και την αγνότητα των πρώτων υλών.
Η Ιωάννα Σταμούλου, έδωσε τη συνταγή για τον κορμό σοκολάτας με γίγαντες που κατέπληξε τους παρευρισκόμενους, αξιοποιώντας το πεντανόστιμο φασόλι της περιοχής και σε μια γλυκιά δημιουργία.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Κοτζακόλιου: