Αρχική > Slider > Κοζάνη: Υπεραστικά ΚΤΕΛ κατά Περιφέρειας για το διαγωνισμό μεταφοράς των μαθητών!

Κοζάνη: Υπεραστικά ΚΤΕΛ κατά Περιφέρειας για το διαγωνισμό μεταφοράς των μαθητών!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • ΖΗΤΟΥΝ «ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ
  • Έχασαν τον διαγωνισμό από άλλη εταιρεία αλλά δικαιώθηκαν στην προσφυγή

«Βολές» κατά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Οικονομική Επιτροπή για το πώς χειρίστηκε το τεχνικό τμήμα του διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών της Κοζάνης, εξαπολύει ο πρόεδρος του ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Κοζάνης Λευτέρης Πάλλας, ζητώντας από την Περιφέρεια να συμμορφωθεί άμεσα στην απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, που τους δικαιώνει. Μάλιστα την προσεχή Τρίτη  υπάρχει κλεισμένο ραντεβού μεταξύ του ΚΤΕΛ και της Περιφέρειας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο κ. Πάλλας, τόνισε πως  αυτό που ζητούν σήμερα τα ΚΤΕΛ είναι να υπογραφεί άμεσα η Σύμβαση της Περιφέρειας με τα ΚΤΕΛ, για τα δρομολόγια του πίνακα 3, που αφορούν την Κοζάνη. «Μετά την προσφυγή που κάναμε και την προδικαστική που έγινε στις 8 του μήνα, ακολούθησε η απόφαση που μας δικαιώνει. Εμείς ζητούμε να προχωρήσει η σύμβαση με εμάς και περιμένουμε τη συνάντηση». Σημείωσε, δε, ότι ο διαγωνισμός έγινε με κλειστές προσφορές και η ένσταση του ΚΤΕΛ έγινε για κάποιες «αστάθειες ως προς το τεχνικό τμήμα», της προσφοράς που εγκρίθηκε.

«Ήδη από την ημέρα όπου ανακοινώθηκε η απόφαση της προδικαστικής έπρεπε να υπογράψουμε τη σύμβαση. Έπρεπε ήδη να έχουν συμμορφωθεί, στην αντίθετη περίπτωση υπάρχουν ποινικές κυρώσεις», προσθέτει ο κ. Πάλλας, λέγοντας πως το ύψος της σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών ανέρχεται στο 1.048.000 ευρώ, περίπου, για διάστημα δύο χρόνων. Τα ΚΤΕΛ, μάλιστα σημειώνουν πως έχουν τα 45 αυτοκίνητα, στόχος που χρειάζεται για το διαγωνισμό.

Να σημειωθεί πως τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ έδωσαν προσφορά με έκπτωση 1%, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η άλλη εταιρεία έδωσε 6%, ωστόσο τα ΚΤΕΛ προσέφυγαν κατά της πρότασης αυτής για «παραλείψεις στα τεχνικά θέματα», όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ. Να σημειωθεί πως το εν λόγω δρομολόγιο το εκτελεί για χρόνια το εν λόγω ΚΤΕΛ.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Κοζάνης

«Το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. επεσήμανε με κάθε νόμιμο τρόπο ότι οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που αφορούν στην ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για την 3η ομάδα δρομολογίων για τα σχολικά́ έτη 2018-2019 και 2019-2020, εκδόθηκαν κατά παράβαση της σχετικής διακήρυξης του διαγωνισμού και της νομοθεσίας περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Οι ισχυρισμοί μας δεν έγιναν δεκτοί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε. άσκησε προδικαστική προσφυγής ενώπιον της αρμόδιας Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), η οποία με την υπ’ αριθμ. 875/2018 Απόφαση του 5ου Κλιμακίου της, έκανε δεκτή την προσφυγή μας και ακύρωσε την υπ’ αριθ. 2597/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά το μέρος που έκανε δεκτή την προσφορά της εταιρίας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ για την 3η ομάδα δρομολογίων.
Ενόψει των προαναφερομένων η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί προς το διατακτικό της υπ΄ αριθμ. 875/2018 Απόφασης του 5ου Κλιμακίου της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και να ανακηρύξει ανάδοχο για την 3η ομάδα δρομολογίων του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Α.Ε..
Ευχαριστούμε θερμά τους δικηγόρους Θεσσαλονίκης Κυριακή Ζησοπούλου και Κωνσταντίνο Βατάλη για την πολύτιμη νομική συνδρομή τους στην προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας μας.
Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
Πάλλας Χρ. Ελευθέριος»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη