Η Κοζάνη υποδέχεται το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών 2006, ιστορικό και πολιτικό δράμα εποχής «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι». Ο Σύλλογος Κοινόν των Κοζανιτών και το διαδικτυακό περιοδικό «Τα παιδιά της γαλαρίας» διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά κινηματογράφου στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας «Νίκος Καλογερόπουλος» την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο σεναριογράφος Πωλ Λάβερτυ προσφέρουν μια διεισδυτική και χωρίς προκατάληψη ματιά στο περίπλοκο ιρλανδικό ζήτημα. Η ταινία «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 59ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών το 2006 και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα πολιτικού σινεμά, ενώ «σύστησε» στο ευρύ κοινό τον ηθοποιό Κίλιαν Μέρφυ.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας «Νίκος Καλογερόπουλος» βρίσκεται στην οδό Αλεξίου Καραλίβανου 23, πρώην Βιτσίου 29, στην Κοζάνη. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το tokoinon2022@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6948056695 και 6981133937.





























