Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Τεράστια πτώση στην αγορά των καυσίμων – Προβλέπουν «λουκέτα» μετά την πανδημία οι επαγγελματίες (VIDEO)

Κοζάνη: Τεράστια πτώση στην αγορά των καυσίμων – Προβλέπουν «λουκέτα» μετά την πανδημία οι επαγγελματίες (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η πανδημία του κορωνοϊού έχει τεράστια οικονομική επίπτωση σε μια σειρά οικονομικών κλάδων, ένας εξ αυτών και η αγορά των καυσίμων.

Τις ημέρες τις κρίσης, με τον κόσμο να μένει σπίτι ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας, η μείωση στην κατανάλωση της βενζίνης για τα επιτατικά οχήματα, ΙΧ και μηχανές, είναι συνεπακόλουθο.

Μιλώντας στον «Π» ο Ιωάννης Χλιάπας, πρατηριούχος καυσίμων στην Κοζάνη, τόνισε πως η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Έχουμε μείωση κατανάλωσης πάνω από 90%. Ο κόσμος, γενικότερα δεν κινείται πάρα πολύ και δεν ξοδεύει. Και αυτό είναι λογικό. Η βενζίνη είναι απαραίτητο αγαθό αλλά όχι βασικό. Επίσης, υπάρχει και η απαγόρευση των μετακινήσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με τους τζίρους που κάνουν σήμερα τα πρατήρια καυσίμων δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους, προσθέτει ο κ. Χλιάπας, λέγοντας πως ακόμη και με τα 800 ευρώ της κυβέρνησης, δεν θα βγουν οι επιχειρήσεις. Μάλιστα, εξέφρασε φόβους πως πολλές επιχειρήσεις θα βάλουν «λουκέτο» μετά την κρίση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, ήταν πτωτικές μέχρι και τη Δευτέρα, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν αυξήσεις, σταδιακές, ή και απότομες, αν υπάρξει συμφωνία των μεγάλων εταιρειών με τα ανάλογα κράτη, με τον ίδιο να καταλήγει πως αν μειωνόταν οι φόροι θα μειωνόταν και οι τιμές στα καύσιμα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας