Αρχική > Slider > ΚΟΖΑΝΗ: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ – Ζητά την ανάκληση της απόφασης δέσμευσης λογαριασμών από τη ΔΕΗ

ΚΟΖΑΝΗ: Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η ΔΕΥΑΚ – Ζητά την ανάκληση της απόφασης δέσμευσης λογαριασμών από τη ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Σε έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων αφ’ ενός, αλλά και σε σειρά δικαστικών παρεμβάσεων αφ’ ετέρου, έχουν επιδοθεί δήμος Κοζάνης και ΔΕΥΑΚ, μετά την δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της δεύτερης εκ μέρους της ΔΕΗ, για παλιές οφειλές 7.055.000 ευρώ, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

Να σημειωθεί ότι οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται με δυσκολία και μέσω τρίτων, καθώς ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, απουσιάζει στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, μια απουσία η οποία θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Πάντως, όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος , Λευτέρης Ιωαννίδης, από την περασμένη Παρασκευή που δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί, στάλθηκε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου επιστολή – πρόταση της ΔΕΥΑΚ για ρύθμιση της οφειλής, ενώ παράλληλα οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου προέβησαν σε μια σειρά νομικών ενεργειών για το ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης.

Με την επιστολή προς την  ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ και δήμος προτείνουν:

-Την άμεση καταβολή 70.000 ευρώ.

-Την ρύθμιση του αρχικού κεφαλαίου (πλην τόκων) των 3.300.000 ευρώ σε 36 μηνιαίες δόσεις

-Την επαναδιαπραγμάτευση του ποσού των περίπου 3.700.000 που προέρχεται από τους τόκους και την μείωση του επιτοκίου. Το επιτόκιο ήταν αρχικά 9% μειώθηκε σε 6% και ζητείται περαιτέρω μείωση έως και μηδενικό επιτόκιο.

Στο μεταξύ, την Δευτέρα η νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ άσκησε ανακοπή κατά της απόφασης δέσμευσης των λογαριασμών, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης. Επειδή όμως η απόφαση θα αργήσει, συγχρόνως προχώρησε και σε ασφαλιστικά μέτρα και σε αίτηση προσωρινής διαταγής για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης δέσμευσης των λογαριασμών. Τα ασφαλιστικά μέτρα και η αίτηση προσωρινής διαταγής θα εκδικαστούν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε επαφές με τους κυβερνητικούς βουλευτές, προκειμένου να παρέμβουν για την  εξεύρεση λύσης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας