Κώστας Τουρνάς: «Άνθρωπε Αγάπα» – Η ζωή και η μουσική του Κώστα Τουρνά θα τιμηθούν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Θάνος Κανούσης επιστρέφει στην Κοζάνη με την επίσημη βιογραφία του Κώστα Τουρνά. Η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη μέσα από το βιβλίο «Άνθρωπε Αγάπα – Η επίσημη βιογραφία του Κώστα Τουρνά», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.
Το βιβλίο ξετυλίγει τη συναρπαστική διαδρομή ενός καλλιτέχνη που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ελληνική μουσική. Από την εποχή των Poll μέχρι τη σπουδαία προσωπική του πορεία, ο Κώστας Τουρνάς υπήρξε ένας δημιουργός που πειραματίστηκε και ανανεώθηκε συνεχώς.
Μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες, ο Θάνος Κανούσης φωτίζει τον σπουδαίο τραγουδοποιό και τον άνθρωπο πίσω από τη μουσική. Μια διαδρομή που συναντά την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και τις κοινωνικές μεταβολές των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Θάνος Κανούσης, γεννημένος στο Κοντοβούνι Κοζάνης, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του για να μοιραστεί ιστορίες από τη ζωή του δημιουργού με τον οποίο τον συνδέει μια πολυετής συνεργασία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, Γιώργος Τζούκας, η φιλόλογος Κατερίνα Παπαστεργίου και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος, προσθέτοντας μια ζωντανή μουσική διάσταση.
Ο Κώστας Τουρνάς θα συνδεθεί με τον χώρο της εκδήλωσης μέσω Skype και θα συνομιλήσει με τους ομιλητές και το κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.































