Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων.
«Ο δήμος πρέπει να είναι πρωτεργάτης στον πολιτισμό και να δημιουργεί εκδηλώσεις για όλους τους υπόλοιπους, με εκδηλώσεις πιο γενικής κλίμακας», τόνισε αρχικά ο κ. Ιωαννίδης, ενώ ερωτηθείς γιατί καλές εκδηλώσεις της περιοχής δεν έχουν την απαιτούμενη απήχηση, απάντησε πως το ζητούμενο είναι η συνεργασία, προτάσσοντας την ανάγκη ένωσης δυνάμεων και στην περιοχή μας.
Σημείωσε, δε, πως στην Πτολεμαΐδα υπάρχουν δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι, που λ.χ. συνενώνουν δυνάμεις και κάνουν εκδηλώσεις όπως τα Χριστούγεννα, τονίζοντας πως θα υπάρξει μια πρώτη συνάντηση με τους ντόπιους συλλόγους την Τετάρτη. Στα πιο απλά θέματα που μπορούν να γίνουν είναι ένα ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων, ώστε να σταματήσουν οι τριγμοί του πότε θα γίνονται οι εκδηλώσεις.
«Η συνεργασία μπορεί να βοηθήσει και πως μπορείς να βοηθήσεις συλλόγους που από μόνοι τους παλεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης. Ο δήμος σήμερα θα προτείνει σκέψεις και καινοτόμες δράσεις που θα αγκαλιάσουν τη νεολαία, σημείωσε, προτείνοντας δράσεις και συνέργειες ώστε ο δήμος να ενισχύει με την τεχνογνωσία του εκδηλώσεις που ήδη γίνονται.
«Και εμείς πρέπει να αλλάξουμε, αυτή είναι η σκέψη μου. Όταν ανταλλάσσεις τεχνογνωσία μεγαλώνει ο κύκλος», προσέθεσε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να γίνουν εκδηλώσεις και για το καλοκαίρι που η πόλη αδειάζει, τονίζοντας πως δεν είναι καλό η πόλη να αδειάζει τους θερινούς μήνες. «Η πενία τέχνες κατεργάζεται,. Να κάνουμε βιώσιμα φεστιβάλ που δεν θα κοστίζουν πολύ, υπάρχει πλάνο για το καλοκαίρι, αλλά δύο φεστιβάλ πιστεύω θα τα έχουμε. Και για το θέατρο. Στόχος είναι να γίνονται παραστάσεις αμιγώς από τον δήμο και όχι μόνο με μετακλητές παραστάσεις, με στόχο τα φεστιβάλ αυτά να μείνουν», σημείωσε, λέγοντας πως η περιοχή έχει μια «πολιτιστική μαγεία», με μείγμα πολιτισμού και κουλτούρας, για αυτό και μπορούν να γίνουν πολύ όμορφα πράγματα.
Έφερε το παράδειγμα της επιτυχημένης εκδήλωσης των Μωμόγερων, που φέρνουν τον κόσμο μαζί και τον ενώνει, λέγοντας πως οι παθογένειες μπορούν να γιατρευτούν και να πάνε παρακάτω.
Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της βιωσιμότητας των εκδηλώσεων, λέγοντας πως όποιο φεστιβάλ γίνεται θα πρέπει να έχει την ικανότητα να υπάρξει και μόνο του, αυτούσιο, χωρίς χρηματοδότηση.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να «σπρώξουν» το brand name της Νιφάδας, ώστε να λάβει ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια, λέγοντας πως υπάρχουν σκέψεις που μπορούν να γίνουν πράξεις.
Ακόμη, αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού και του εκκλησιαστικού τουρισμού, που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή αλλά και στο πως μπορεί να βοηθήσει ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο κομμάτι είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, το δεύτερο είναι μια έξυπνη οργάνωση στο κομμάτι του εκκλησιαστικού τουρισμού. Επίσης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας διεθνούς φεστιβάλ τέχνης, ακόμη και σε δύο τρία χρόνια από σήμερα, θέτοντας ψηλά τον πήχη στο κομμάτι του πολιτισμού.