Το άγριο μανιτάρι έχει καθιερωθεί πια στη συνείδηση των Γρεβενιωτών ως εδώδιμο είδος με υψηλή διατροφική αξία και έχει εισαχθεί στο καθημερινό τραπέζι με μια ποικιλία γευστικών συνδυασμών. Το στοίχημα είναι τώρα να το αντιμετωπίσουμε με βάση την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει στην εμπορική δραστηριότητα των πολιτών αποτελώντας μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και καλλιέργειας γαστρονομικής κουλτούρας στον τουρισμό. Μάλιστα ο στόχος είναι το μανιτάρι να χρησιμεύσει ως αφετηριακό προϊόν προώθησης καθώς ένα πλήθος άλλων εξαίρετων προϊόντων (κεράσια, κρέας, τυροκομικά, ζυμαρικά, μέλι, όσπρια κ.α.) μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμη μακρύς ενώ απαιτούνται μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Δήμος Γρεβενών κάνει το πρώτο βήμα σε συνεργασία με τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε μια ημερίδα με θέμα “Το μανιτάρι ως μοχλός ανάπτυξης για τα Γρεβενά” στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Την ημερίδα θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικής και γαστριμαργικής φύσης.