Αρχική > Στήλες > Γαστρονομία και διατροφή > Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Γιαουρτίνι με γιαούρτι γαϊδούρας», στο site του δημοφιλούς σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Γιαουρτίνι με γιαούρτι γαϊδούρας», στο site του δημοφιλούς σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου ΓΙΑΟΥΡΤΙΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ που πρωτοδημοσιεύθηκε στη στήλη «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» του e-ptolemeos δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Δείτε εδώ την συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στο site του Άκη!

1 1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης

5 Μερίδες

Συστατικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 900 γρ. ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 540 γρ. γιαούρτι
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 baking pounder
  • 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 σφηνάκια λικέρ πορτοκάλι ή μανταρίνι
  • 3-4 βανίλιες
  • 150 γρ. αμύγδαλα άσπρα τριμμένα

Σιρόπι

  • 6,5 ποτήρια νερό
  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 40 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αλάτι, το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο το λικέρ, το αλεύρι και ανακατεύομε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε ¼ από το ποτήρι του νερού γάλα.
  • Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 65-70 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν βγαίνει στεγνή.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά από την ώρα που έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Σιροπιάζουμε σταδιακά με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό, με τη βοήθεια μίας κουτάλας. Κάνουμε μερικές τρύπες με βελόνα πλεξίματος ή με κάποιο άλλο εργαλείο για να απορροφήσει καλά το σιρόπι, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, μην σας απασχολεί δεν θα φαίνονται στο τέλος θα τις καλύψει το αμύγδαλο.
  • Περιμένουμε λίγα λεπτά κάθε φορά που σιροπιάζουμε να το «τραβήξει» και συνεχίζουμε μέχρι να το ρίξουμε όλο το σιρόπι.
  • Μετά από μισή ώρα περίπου κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Γιαούρτι γαϊδούρας μπορείτε να βρείτε στο κατάστημα
ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ (Καπεταν Φούφα 9 – Πτολεμαϊδα)
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team