Την αντίθεσή τους στη δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία, διατράνωσαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Κοζάνη, φορείς, αυτοδιοίκητοι, σύλλογοι, συνδικάτα και απλοί πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων Δημοτικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης.
Το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε συγκέντρωσε αρκετό κόσμο με κοινή απαίτηση την απόσυρση του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη δημιουργία μίας τέτοιας μονάδας στην περιοχή, όπως προβλέπεται στο κείμενο της διαβούλευσης του Υπουργείου Ενέργειας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των δύο μεγαλύτερων Δήμων, Κοζάνης και Εορδαίας, Βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλήθος αυτοδιοικητικών του Α’ και Β’ βαθμού, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης.
Οι συγκεντρωμένοι έθεσαν ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αντίληψης για την ανάπτυξη η οποία προτείνεται για τη Δυτική Μακεδονία της μετάβασης, αλλά και θέματα υγείας των πολιτών με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και το Σύλλογο Φαρμακοποιών να δίνουν το παρών.
Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με δεκάδες φορείς και Επιμελητήρια να καλούνται να τοποθετηθούν για το μείζον αυτό ζήτημα, ενώ το Όργανο θα αποφασίσει οριστικά στις 15 Σεπτεμβρίου αφού ακούσει και καταγράψει το σύνολο των απόψεων.
Η διαβούλευση του Υπουργείου Ενέργειας για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.