Διανύουμε την περίοδο συγκομιδής των σταφυλιών, καθώς έχουμε την αύξηση των σακχάρων με την ταυτόχρονη μείωση των οξέων, μέσα στους καρπούς .
Τη διαδικασία του κορωνο-τρύγου κατέγραψε το e-ptolemeos στο μικρό, αλλά με ποικιλία σταφυλιών αμπελώνα, του συντοπίτη μας Χρήστου Μάγγου , όπου όλα μοιάζουν με γιορτή, προσαρμοσμένη όμως στις υγειονομικές συνθήκες με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
Τα σταφύλια , σύμφωνα με τον καλλιεργητή κ. Μάγγο συγκεντρώνονται με τα χέρια μέσα σε κοφίνια και στη συνέχεια μεταφέρονται στο Πατητήρι, προκειμένου να παραχθεί ο μούστος μέσα σε βαρέλια και να επιτευχθεί η συγκέντρωση των στεμφύλων , από την απόσταξη των οποίων παράγεται το τσίπουρο.
ΚΟΥΛΑ Πουλασιχίδου




