Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η ΔΕΤΗΠ για τον κίνδυνο να έμενε χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις – Προβλεπόταν παύση λειτουργίας του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της χώρας

Η ΔΕΤΗΠ για τον κίνδυνο να έμενε χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις – Προβλεπόταν παύση λειτουργίας του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της χώρας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με τον σημερινό (σ.σ. Τρίτη) Ενεργειακό Προγραμματισμό που μας γνωστοποίησε η ΔΕΗ, προβλεπόταν η παύση λειτουργίας του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της χώρας, που θα άφηνε την πόλη μας, όπως και τις άλλες πόλεις, χωρίς Τηλεθέρμανση.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, μετά από την παρέμβασή μας σε όλους τους εμπλεκομένους (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, ΔΕΗ) , αργά το απόγευμα μας διαβεβαίωσαν ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία οι λιγνιτικές μονάδες ,  μεταξύ αυτών και η 4η μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, που εξασφαλίζει μέρος της θερμικής ενέργειας για την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας.

Για άλλη μια φορά, τόσο ο Δήμος Εορδαίας , όσο και η Δ.Ε.ΤΗ.Π., τονίσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η οριστική αποφυγή παρόμοιου κινδύνου γίνεται μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Η προεργασία και οι προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί, ώστε να αποφευχθεί ο συνεχής κίνδυνος να μένουν οι μονάδες έξω από το σύστημα και οι πόλεις μας χωρίς το αγαθό της Τηλεθέρμανσης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team