Η χορωδία των τελειόφοιτων του Γυμνασίου και ο προορισμός της το 1957
Τέλος του χρόνου 1957, φίλες και φίλοι και στο στρατόπεδο των τελειόφοιτων του Γυμνασίου άρχισε να συζητείται το θέμα της τελευταίας εβδομαδιαίας εκδρομής τους, πέρα των γνωστών συνόρων της Μακεδονίας μας. Επιθυμία όλων ήταν, στην τελευταία αυτή εκδρομή να συμμετάσχει το σύνολο των μαθητριών και μαθητών, όμως, από τις συζητήσεις και τα ερωτήματα προέκυψε, πως, ένας μικρός αριθμός, μαθητριών και μαθητών, δήλωσαν πως δεν μπορούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας διάφορους τυπικούς αδικαιολόγητους λόγους που προβλημάτισαν την “επιτροπή” και άρχισαν διακριτικά να τους ερευνούν, όπου, διαπίστωσαν την οικονομική αδυναμία των συμμαθητών να συμμετάσχουν.
Έτσι μια ομάδα Αλτουιστρών, μαθητριών και μαθητών, σοφίστηκε τη λύση, “δια της εις άτοκον απαγωγής’, με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του 1957. Έτσι, τα έσοδα πήγαν καλά και η εκδρομή με το σύνολο, σχεδόν, των μαθητριών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Στη φώτο μας, η ομάδα της… χορωδίας των τελειόφοιτων σε αναμνηστική φωτογραφία, με τους, Θεοφανιδη Αιμίλιο, Αργυρόπουλο Δημήτρη (Τάκη) με τη διαπασών στο χέρι, όχι, στο στόμα, να δίνει τον τονο στην ορχήστρα για την Χριστουγεννιάτικη ψαλμωδία, Καλανταρίδη, Στεργίου Χρήστο, Λιάμη Γιάννη, Τσικρικη Θωμά (Μάκη), Λαζαρίδη Δημήτρη (Τάκη), Ιακωβίδη Γιάννη, Βασιλειάδη Παναγιώτη (Μπαλανο) με το ακορντεόν του που δεν διακρίνεται.
Διακρύνουμε και τις μαθήτριες, Γάκη Νοεμία, Λιάτση Δέσποινα, Μπογδάνη Μαρία, Κοτρίδου Νίκη, Καπασακάλη Ανθή (Ανθούλα) και Αλχαζίδου Μαρία (; Σούλη).
Στον αγώνα αυτό συστρατεύθηκε και ο μικρός σπεσιαλίστας ακορντεονίστας της 3ης ταξης, Γιώργος Πέκος, για να συνδράμει την αξιέπαινη αλτρουιστική πράξη των μεγαλύτερων μαθητών και δίπλα του, με το ακορντεόν, ο Σημαιοφορίδης Γιάννης και αργότερα ο δημιουργός του πρώτου, πάλαι ποτέ, μεγαλύτερου οικογενειακού κέντρου διασκέδασης της πόλης μας, το “ΑΛΣΟΣ”.