Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Ιφιγένεια Ακριτίδου, Υπεύθυνη τμήματος γυναικών του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Τριάντα γυναίκες του συλλόγου ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν 30 ποντιακά εδέσματα ετοιμάζοντας ατομικά πιάτα για τους καλεσμένους της καθιερωμένης εκδήλωσης «Πόντου γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 9 το βράδυ, στο Rose Garden (Πρώην Ευρώπη) στην Πτολεμαΐδα.
Η ίδια αναφέρθηκε στα πιάτα που έμαθε να φτιάχνει από τις γιαγιάδες και τους παπούδες τους, πιάτα που τους μεγάλωσαν, όπως το χαβιτς και άλλα πιάτα και στην πορεία μαθαίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να τα παρασκευάζουν.
Η ποντιακή κουζίνα είναι βασισμένη σε αγνά παραδοσιακά υλικά, αλεύρι, γαλακτοκομικά, βούτυρο, περισσότερο και λιγότερο το κρέας, σημείωσε, καθώς βασιζόταν σε ό,τι καλλιεργούσαν όπως σιτάρι και άλλα. Πλέον περέκ βρίσκεις παντού, σημείωσε, ενώ λιγότερο βρίσκεις εδέσματα όπως βερένικα κ.α.