Ένα νέο ορόσημο επετεύχθη στη βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Naval Group και της ελληνικής βιομηχανίας με την ανάθεση στην ελληνική εταιρεία STELMA μιας σημαντικής σύμβασης, αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, με αντικείμενο τη βαφή του κύτους ενός πυρηνικού υποβρυχίου του Γαλλικού Ναυτικού, για τη διασφάλιση της προστασίας του από τη διάβρωση.
Ελληνο-γαλλική σύμπραξη σε ένα στρατηγικό πρόγραμμα
Αυτή η νέα επιτυχία της STELMA καταδεικνύει, για μια ακόμα φορά, την προθυμία της Naval Group να εντάξει την ελληνική βιομηχανία σε Γαλλικά ναυτικά προγράμματα. Οι συζητήσεις μεταξύ Naval Group και STELMA ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά, μετά από σχετική επαφή που έγινε από την task force της εταιρείας στην Ελλάδα. Αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρσπάθειας του Ομίλου να καθορίσει και να αναπτύξει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους και αποτελεί το πρώτο βήμα της υλοποίησης του σχεδίου συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας, που ανέπτυξε η Naval Group, ως μέρος της διεκδίκησης του νέου προγράμματος φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Η STELMA είναι μια ελληνική εταιρία που εξειδικεύεται σε έργα προστασίας βιομηχανικών, ναυτιλιακών και λοιπών μεταλλικών επιφανειών. Οι βασικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν μηχανική κατασκευή και ανέγερση καθώς και σχετικά έργα πολιτικού μηχανικού, αμμοβολής, βαφής και μόνωσης.
Η παρέμβαση της STELMA σε ένα σημαντικό πάγιο της Γαλλικής πυρηνικής αποτροπής, καταδεικνύει τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και θα υλοποιηθεί σε sensitive site ενώ θα υποκειται σε αυστηρους κανόνες ασφαλείας.
Χτίζοντας μακροχρόνιες συνεργασίες με την Ελληνική βιομηχανία
Η Naval Group έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2008.
Στόχος της Naval Group είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αποτυπώματός του Ομίλου στη χώρα μέσω συμπράξεων με εταίρους από τον βιομηχανικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο. Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει μία task force της οποίας αποστολή είναι η επαφή με όλους τους δυνητικούς εταίρους και ο καθορισμός μελλοντικών συνεργασιών.
Πλέον του προγράμματος φρεγατών, η Naval Group επιδιώκει την υποστήριξη των μελλοντικών δυνατοτήτων ναυτικού πολέμου της Ελλάδας μέσω έργων Έρευνας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με εγχώριες εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σχετικά με τεχνολογίες αιχμής όπως η παραγωγή πρόσθετων, τα drones ή τα συστήματα ναυτικών αποστολών.
Πηγή: https://www.capital.gr