Αρχική > Slider > H απάντηση της Περιφέρειας σε δημοσίευμα του ‘e-ptolemeos.gr’ για τη σύνδεση της Βλάστης με τον Δρόμο Δυτικής Εορδαίας

H απάντηση της Περιφέρειας σε δημοσίευμα του ‘e-ptolemeos.gr’ για τη σύνδεση της Βλάστης με τον Δρόμο Δυτικής Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Από το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, σχετικά με το θέμα του αγροτικού δρόμου που μπορεί να συνδέσει την Οδό Δυτικής Εορδαίας με τη Βλάστη. Το θέμα αναδείχτηκε από τη στήλη «Επίκαιρος» της Εφημερίδας μας, στα πλαίσια της επισήμανσης των «κακώς κειμένων».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά

Με αφορμή το σχόλιο του ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ στο φύλλο του Πτολεμαίου της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-ptolemeos.gr με τίτλο «Πόσο δύσκολη είναι η αυτονόητη σύνδεση της Βλάστης με το δρόμο Δυτικής Εορδαίας» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

  • ο συγκεκριμένος δρόμος θα έπρεπε να προβλεφθεί και να γίνει με τις προδιαγραφές που προβλέπονται ως συνδετήρια οδός προς την επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Αναρράχης κάτι που από λάθος δεν συμπεριλήφθηκε στον τότε αρχικό σχεδιασμό του 2009.
  • Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μελέτησε με τις υπηρεσίες της το 2017 την αποκατάσταση της οδού και έχει εντάξει τη χρηματοδότηση της στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 καθώς θέλει τη κατασκευή 3 τεχνικών έργων, τη χαλικόστρωση και την ασφαλτόστρωση του δρόμου. Να σημειωθεί ότι η ευθύνη της Δ.ΤΕ./Π.Ε. Κοζάνης αφορά μόνο το επαρχιακό οδικό δίκτυο και ότι το αγροτικό.
  • Υπολογίζεται ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει αρχές του 2019 ώστε να είναι έτοιμο και λειτουργικό το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. Είναι σημαντική η αποκατάσταση των δρόμων καθώς πέρα από τη σύνδεση με τη Βλάστη, θα αποτελεί και πρόσβαση-σύνδεση με την είσοδο της τοπικής Κοινότητας Αναρράχης.

Κύριε Διευθυντά

Σας ευχαριστούμε που με το εύστοχο  σχόλιο σας, μας δώσατε, τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τους πολίτες της Εορδαίας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

Σημείωση σύνταξης: Χαιρόμαστε να επισημαίνουμε τα προβλήματα, αλλά ακόμα περισσότερο χαιρόμαστε όταν η Αυτοδιοίκηση έχει τα αισθητήρια να τα αντιληφθεί. Ανεξάρτητα από το πεδίο ευθύνης του κάθε θεσμού, η παρέμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύ θετικό το ότι προγραμματίστηκε να γίνει. Προς το συμφέρον όλων, θα είναι να ολοκληρωθεί στην ώρα της. Και αυτονόητο καθήκον του όποιου υπεύθυνου, είναι να απομακρύνει την πινακίδα σήμανσης προς Βλάστη μέχρι την ολοκλήρωση της παρέμβασης.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team