Μια ευκαιρία ώστε να γνωρίζει ο κόσμος της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας, ευρύτερα, το ποιοτικό μέλι που παράγει η περιοχή, έδωσε στο κοινό η 3η κατά σειρά Γιορτή Μελιού που διεξάγεται από το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, λόγω covid19.
Τη στροφή του κόσμου στην κατανάλωση μελιού καθημερινά, επεσήμανε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Αιμίλιος Μεντεσίδης, λέγοντας, ακόμη, πως τα παράγοντα της κυψέλης βοηθούν τον οργανισμό.
Επίσης τόνισε πως η Δυτική Μακεδονία παράγει το καλύτερο μέλι της Ελλάδας, αλλά δεν είναι πολύ διαφημισμένο, λέγοντας μάλιστα ότι οι ορεινοί όγκοι της περιοχής είναι γεμάτοι σε αρωματικά φυτά και βότανα, που δίνει ένα αγνό και άριστο προϊόν. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί πτυχιούχοι νέοι στρέφονται στη μελισσοκομία.
Από την πλευρά της η γεωπόνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας Ελισάβετ Μαρίνου, σημείωσε, επίσης, ότι αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει τη μελισσοκομία είτε ως χόμπι, είτε επαγγελματικά, κάτι που φαίνεται τα τελευταία χρόνια.
Η ίδια αναφέρθηκε, ακόμη, στη θρεπτική αξία των προϊόντων κυψέλης στο τραπέζι μας (μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό), ενισχύοντας τον οργανισμό, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η γιορτή μελιού θα διεξάγεται μέχρι τις 8 το βράδυ της Κυριακής.