Στην ανυπαρξία έργων την τελευταία πενταετία που οδήγησε τη Δυτική Μακεδονία στην οπισθοδρόμηση και στην απώλεια σημαντικών πόρων και μεγάλων ευκαιριών αναφέρθηκε η υποψήφια ΠεριφερειάρχηςΓεωργία Ζεμπιλιάδου περιοδεύοντας στις περιοχές του Βελβενδού, της Αιανής και των Σερβίων.
Η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ υπενθύμισε μια σειρά σημαντικών έργων των προηγούμενων χρόνων (π.χ. μουσείο Αιανής, αρδευτικό Πολυφύτου, γέφυρα Ρυμνίου), στην υλοποίηση των οποίων είχε την ευκαιρία να συνδράμει και η ίδια είτε ως Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας είτε ως Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ, που άνοιξαν το δρόμο της ανάπτυξης και αν υπήρχε η ανάλογη συνέχεια θα μπορούσαν να φέρουν πλούτο στην περιοχή, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο έργο, το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, που φρόντισαν να το απαξιώσουν και να το αφήσουν στα αζήτητα, αντί να έχει ήδη υλοποιηθεί και να προσφέρει τα πολλαπλά του οφέλη στους καλλιεργητές της περιοχής που τόσο το έχουν ανάγκη.
“Το άσχημο δεν είναι μόνο πως δεν έφεραν νέες προτάσεις, αλλά ότι δεν ήταν ικανοί να υλοποιήσουν και έργα που κάποιοι άλλοι έφεραν στην περιοχή, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση” , τόνισε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου και συνέχισε λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ούτε φυσικά να εμπιστευτούμε τις τύχες του τόπου σε ανθρώπους που τώρα προσπαθούν να μάθουν. Στις 26 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου βάζουμε τέρμα στην απαξίωση και την οπισθοδρόμηση του τόπου επιλέγοντας ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν και μπορούν”.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για την περιοχή η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που υπάρχουν, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα, και πρότεινε: “Το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Αιανής μπορούν να γίνουν ένας άριστος προορισμός των μαθητικών εκδρομών, για σχολεία όλης της χώρας. Τα παιδιά να έρχονται εδώ για να μάθουν για τον πλούσιο πολιτισμό της αρχαίας Ελίμειας, να γνωρίσουν τα Βυζαντικά Κάστρα των Σερβίων, να επισκεφτούν το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, να θαυμάσουν το περιβάλλον στο Βελβενδό και να ξεναγηθούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, να δουν τη λίμνη του Πολυφύτου και το δάσος του. Και βέβαια όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι, αρκεί να τραβήξουμε το ενδιαφέρον τους.
Για να γίνουν αυτά αφενός πρέπει να φτιάξουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές, με χρήματα που ξέρουμε πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε από ευρωπαϊκά προγράμματα, και να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να βάλουμε και τις περιοχές αυτές, όπως και τις άλλες τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχουν σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία, στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Δεν είναι δυνατόν να πετάμε τόσα χρήματα για μια δήθεν τουριστική προβολή και να μην υπάρχουν συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα.
Ο τόπος μας είναι πλούσιος, οι άνθρωποι του, όπου και αν κατοικούν, ικανοί και άξιοι, αλλά μας λείπει το σχέδιο και η σωστή καθοδήγηση από την πλευρά της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης για να πετύχουμε.
Να φέρουμε πλούτο στην περιοχή, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να φτιάξουν εδώ το μέλλον τους. Με το δικό μας σχέδιο και την αποτελεσματικότητα που μας διακρίνει σίγουρα μπορούμε”.
Γραφείο Τύπου