Στη σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Καρδιάς «Η Μέρα» ανέβηκε το Σάββατο η θεατρική παράσταση «Άλλος για το Θιβέτ» του Τάσου Κυρτασόγλου, από τη θεατρική ομάδα «Τερψιθυμία».
Το έργο, μια κωμωδία με στοιχεία μυστηρίου και κοινωνικής σάτιρας, ξεδιπλώνεται γύρω από μια μικρή επαρχιακή κοινότητα, της οποίας η φαινομενική ηρεμία ανατρέπεται από απειλητικές επιστολές και δύο βόμβες που δεν εκρήγνυνται. Μέσα από την πλοκή αναδεικνύονται φόβοι, μυστικά, προσωπικά αδιέξοδα και ανεκπλήρωτες επιθυμίες, με τους ήρωες να αναζητούν διέξοδο άλλοτε στην καθημερινότητα και άλλοτε σε πιο μακρινούς, συμβολικούς προορισμούς, όπως το Θιβέτ.
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που προσπαθεί να σταθεί μέσα στις πιέσεις της σύγχρονης ζωής, ενώ καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έχει ο αστυνόμος Ριμπέρης, γνωστός και ως «Κοριός», ο οποίος καλείται να ξετυλίξει το νήμα των απειλών.
Στην παράσταση συμμετείχαν οι Τάσος Μητκάνης, Βαγγελιώ Τριανταφύλλου, Σταύρος Μπισούκης, Τριαντάφυλλος Μπαλτζής, Τάσα Τσιλφίδου, Νίκος Δάγκας, Δέσποινα Πολιτίδου, Πετρούλα Χάιτα, Γρηγόρης Καραβασίλης και Ιορδάνα Μπαραμπάνη.
Την ευθύνη της σκηνοθεσίας, της μουσικής και της επιμέλειας είχε η Βασιλική Αντωνιάδου. Υπεύθυνος ήχου και σκηνής ήταν ο Φώτης Σκόντας, τη φωτογραφία επιμελήθηκε ο Βασίλειος Γκέκας, τα σκηνικά ο Τάσος Μητκάνης, ενώ υποβολέας ήταν η Ζωή Σκαρλάτου.
Στην παράσταση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος των ΚΕΚΑμεΑ, Ελένη Χονδροματίδου.

































