Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου 2026, από τις 09:00 έως τις 13:00, στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Δημητρίου», την Ολιστική Μέριμνα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την ευαισθητοποίηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στο πλαίσιο της δράσης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», ως κόμβος-συνεργάτης του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα λαμβάνει και δείγμα σάλιου από όσους επιθυμούν να εγγραφούν ως δωρητές μυελού των οστών.
Οι διοργανωτές υπενθυμίζουν ότι οι αιμοδότες δεν πρέπει να είναι νηστικοί, χρειάζεται να έχουν κοιμηθεί επαρκώς, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και να μην είναι κρυωμένοι ή με ενεργή αλλεργία. Επίσης, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε ημέρες από τη λήψη παυσίπονων ή αντιπυρετικών και επτά ημέρες από οδοντιατρική θεραπεία.
Αίμα μπορούν να δώσουν άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών, με ελάχιστο βάρος τα 50 κιλά, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης και ασφαλή. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντούν με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του γιατρού της αιμοδοσίας.































