Μετά τις επισκέψεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στην ΠΕΔ Κοζάνης και τη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16/5, το Δημαρχείο Εορδαίας για να εκφωνήσει την πολιτική του ομιλία. Όπως και στις πρωινές ομιλίες αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα της περιοχής δηλώνοντας την αντίθεση του στην κατασκευή μονάδας καύσης απορριμμάτων στην Κοζάνη.
Για να λυθούν τα καίρια ζητήματα της περιοχής χρειάζονται μεταξύ άλλων ο πλουραλισμός στην οικονομία, η αποκέντρωση και η ισχυροποίηση της πολιτείας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αλλαγή παραγωγικούς μοντέλου για την ενέργεια, όπως ανέφερε.
Διαβάστε σχετικά: Καταδίκασε τις μονάδες καύσης απορριμμάτων ο Φάμελλος: «Απαράδεκτο κοινωνικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά- Να σηκώσουν ανάστημα έμπειροι αυτοδιοικητικοί της Δυτικής Μακεδονίας»
«Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη η Δυτική Μακεδονία»- Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα