Αρχική > Αρθρογραφία > Eρώτηση στο Δήμαρχο Εορδαίας σχετικά με την Ανακύκλωση Αναλωσίμων Εκτυπωτών για όλο το Δήμο Εορδαίας – Της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου

Eρώτηση στο Δήμαρχο Εορδαίας σχετικά με την Ανακύκλωση Αναλωσίμων Εκτυπωτών για όλο το Δήμο Εορδαίας – Της Θεοπίστης Κρυσταλλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σύμφωνα με την νομοθεσία η διαχείριση των αναλωσίμων εκτυπωτών (χρησιμοποιημένα μελανοδοχεία,-τονερ) , θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία , μιας και αυτά θεωρούνται επικίνδυνα στερεά απόβλητα.

Η διαχείριση τους γίνεται από πιστοποιημένες εταιρείες της χώρας μας. Υπάρχει επίσης  η δυνατότητα ανακύκλωσης τους, κάτι που μπορεί να αποφέρει και έσοδα στο Δήμο μας.

Απ΄  όσο γνωρίζω γίνεται ανακύκλωση για τα αναλώσιμα του Δήμου, αλλά είναι σημαντικό η διαχείριση τους να γίνει συνολικά από το Δήμο και να αφορά όλους τους δημότες που τα χρησιμοποιούν.

Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει πλειοδοτική διαδικασία, για να μπορούν όλοι οι Δημότες τους να ανακυκλώνουν και να διαχειρίζονται τα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα των εκτυπωτών τους.

Σύμφωνα με την διαδικασία αυτή θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε κάδους  ανακύκλωσης στα δημοτικά καταστήματα και στις δημοτικές επιχειρήσεις, για να γίνεται η συλλογή των αναλωσίμων.

Θεωρώ πως θα δείτε θετικά την πρόταση μου και θα μπορέσουμε να κάνουμε συλλογική ορθολογική διαχείριση των αναλώσιμων εκτυπωτών  στο Δήμο μας. 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Είναι αποσπασμένη υπάλληλος στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, έχει μεταπτυχιακό στην διοίκηση υπηρεσιών υγείας.