Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε την προκήρυξη μιας νέας γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα
Στα θέματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων επικεντρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη ενώ προαναγγέλθηκε η επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες από την 1η Ιουνίου.
Ο υπουργός τόνισε πως «η ασφάλιση της σταθερής και απρόσκοπτης σύνδεσης ανάμεσα στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα είναι βασική πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Στο πλαίσιο αυτό αυξήθηκε το κονδύλι για τις άγονες γραμμές από τα 90 εκατ. ευρώ το 2019 στα 138 εκατ το 2021. Έτσι, αυξήθηκαν κατά 24 οι άγονες γραμμές, δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο και στο βορειοανατολικό αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο και ασφαλίζοντας επαρκή πρόσβαση και στους νησιώτες αλλά και στους επισκέπτες με σύγχρονες μεθόδους».
Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως «η Θεσσαλονίκη ως μητρόπολη της Β. Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων δικαιούται να έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές. Αυτήν τη στιγμή είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το βορειοανατολικό Αιγαίο και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα με έναρξη από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου».
Στο ίδιο κλίμα, τόνισε πως «οι κάτοικοι της Β. Ελλάδος θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες με ένα γρήγορο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων».
Ο υπουργός σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο και καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας. Ηδη είναι σε εξέλιξη τρεις διεθνείς διαγωνισμοί των περιφερειακών λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, με πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και εξωχώριους επενδυτικούς ομίλους και, όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό πιστοποιεί και την ορθότητα της πολιτικής μας επιλογής, αλλά και γενικότερα την αναβάθμιση και τις δυνατότητες αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων».
Πηγή: https://www.voria.gr
































