Αρκετή ένταση και αποχώρηση της έδρας προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης για το θάνατο του 5χρονου Στάθη, μετά από επίθεση σκυλιών, σε οικία της Κοζάνης το 2016.
Η δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, με κατηγορουμένους τους πρωτόδικα καταδικασμένους ιδιοκτήτες των σκύλων και της οικίας όπου δέχθηκε την επίθεση ο άτυχος Στάθης, έχει αρκετές στιγμές έντασης καθώς εξεταζόταν τόσο ο χειρούργος ιατρός του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, Μιχαήλ Δουλγεράκης, αλλά και ο επίσης χειρούργος ιατρός Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ως πραγματογνώμονας από την πλευρά των κατηγορουμένων.
Ο κ. Δουλγεράκης, ως ιατρός που χειρίστηκε το περιστατικό, επανέλαβε πως το παιδί «ήρθε ουσιαστικά νεκρό στο Νοσοκομείο» και περιέγραψε όλες τις ενέργειες τις οποίες προσπάθησε να κάνει με την ιατρική του ομάδα, περιγράφοντας ως αιτία θανάτου την ακατάσχετη αιμορραγία μετά τα τραύματα που είχε από σκυλιά «που ήταν εκπαιδευμένα να σκοτώνουν».
Μάλιστα ο ίδιος προσκόμισε συγκεκριμένες φωτογραφίες στο δικαστήριο οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης, καθώς αποτελούσαν καινούργιο στοιχείο το οποίο «είχαμε ζητήσει αλλά δεν μας είχε δοθεί».
Η κατάθεση Κοσματόπουλου, κινήθηκε σε άλλο πλαίσιο, με τον ίδιο να σημειώνει πως το παιδί κατά τη δική του άποψη πέθανε από ασφυξία και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετική αντιμετώπιση του περιστατικού.
Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ρώτησαν τον κ. Κοσματόπουλο αν θεωρεί πως υπήρχε ιατρική αμέλεια, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε επιμένοντας στην κατάθεσή του.
Στις αναφορές Κοσματόπουλου αντέδρασε ο Μιχαήλ Δουλγεράκης ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώτο του είπε «ντροπή σας, δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοιο περιστατικό 30 χρόνια τώρα γιατί είστε σε κλινικές και όχι Νοσοκομείο».
Μάλιστα λίγο αργότερα έντονη λογομαχία είχε η συνήγορος πολιτικής αγωγής κα Μπίκα, με τον Θανάση Κοσματόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει ψέματα και ότι θα πρέπει να ντρέπεται: «Λες και δεν σας ξέρουμε ότι τριγυρνάτε στα δικαστήρια και μπαίνετε σε όποια αίθουσα σας φωνάξουν».
Σε εκείνο το σημείο η έδρα αποχώρησε, ακολούθησε σκηνικό έντασης, για να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διακοπή και τη διαδικασία να συνεχίζεται στη 1 το μεσημέρι.