Αρχική > Slider > Εν μέσω τοπικών αντιδράσεων σχεδιάζεται η Δομή Υποστήριξης Προσφύγων για τρεις μαθητές στην Αιανή – 20 μαθητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης

Εν μέσω τοπικών αντιδράσεων σχεδιάζεται η Δομή Υποστήριξης Προσφύγων για τρεις μαθητές στην Αιανή – 20 μαθητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • «Δείχνουμε μια μικρή ανοχή αλλά οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» λέει ο Περιφερειακός Διευθυντής

Παραμένουν οι αντιδράσεις μεταξύ της τοπικής κοινωνίας της Αιανής για τα προσφυγόπουλα που πρέπει να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης προσπαθεί να φέρει τη συναίνεση, σχεδιάζοντας τη λειτουργία της δομής από την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα σε μια προσπάθεια ώστε οι γονείς και οι κάτοικοι να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά θέματα που θα προκύψουν, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη τη Δευτέρα στην περιοχή, όπου έδωσαν το «παρών» κάτοικοι της περιοχής και οι αρμόδιοι φορείς της εκπαίδευσης.

Ωστόσο η ενημέρωση έλαβε το χαρακτήρα γενικής συνέλευσης και δεν έλειψαν οι στιγμές της έντασης από κατοίκους που διαμαρτύρονται. Θα πρέπει να σημειωθεί, όπως επεσήμανε στο «e-ptolemeos.gr» ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βασίλης Κωνσταντόπουλος, πως αυτή τη στιγμή στο γυμνάσιο της Αιανής πρόκειται – στην παρούσα φάση- να φοιτήσουν τρεις μαθητές ηλικίας 12 με 15 ετών. Πρόκειται για λειτουργία Δομής Υποστήριξης των Προσφύγων στην Εκπαίδευση και θα λειτουργεί στον απογευματινό κύκλο. Οι υπόλοιποι είκοσι μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τον ίδιο, θα φοιτήσουν σύντομα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης.

«Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Είναι υποχρέωσή μας από το Διεθνές δίκαιο», λέει, αυτονόητα ο κ. Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαθητών αυτός εναλλάσσεται. «Υπάρχει μια δυναμική κατάσταση. Πρόκειται για πρόσφυγες στο στάδιο της μετάβασης, που μόλις παίρνουν τα χαρτιά τους φεύγουν για άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Δυτική Μακεδονία είναι ένα μεταβατικό στάδιο για αυτούς, για αυτό και ο αριθμός τους μεταβάλλεται», ξεκαθαρίζει.

Σε ό,τι αφορά το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης, εκεί θα φιλοξενηθούν σύντομα οι 20 μαθητές, στο απογευματινό ωρολόγιο πρόγραμμα με μαθήματα από τις 3 μέχρι τις 7 το απόγευμα, σύντομα μάλιστα θα εγκριθεί η λειτουργία του τμήματος και αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα.

«Εμείς κάνουμε διάλογο, σε μια προσπάθεια ώστε η τοπική κοινωνία να κατανοήσει την κατάσταση. Υπάρχει η υποχρέωση από το νόμο και το διεθνές δίκαιο και είναι ό,τι το καλύτερο για τα παιδιά αυτά να εκπαιδευτούν» σημείωσε επίσης ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης , λέγοντας πως για την ώρα θα υπάρξει κάποια μικρή «ανοχή»,  με τους φορείς να περιμένουν λίγο κάνοντας σε λίγες ημέρες και νέα σύσκεψη από πλευράς Δήμου Κοζάνης, ωστόσο όπως τόνισε προγραμματίζεται από βδομάδα η λειτουργία του τμήματος στην Αιανή για τους τρεις μαθητές ηλικίας 12-15 ετών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη