Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εμπόριο Εορδαίας: Άγρια επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Αγανάκτηση του κτηνοτρόφου (video-φωτο)

Εμπόριο Εορδαίας: Άγρια επίθεση λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Αγανάκτηση του κτηνοτρόφου (video-φωτο)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό, σημειώθηκε νωρίς τις απογευματινές ώρες της Τρίτης σε κτηνοτροφική μονάδα σε τοποθεσία πολύ κοντά στο Εμπόριο Εορδαίας, όπου αγέλη τουλάχιστον τεσσάρων λύκων – σύμφωνα με μαρτυρίες- επιτέθηκαν σε κοπάδι, κατακρεουργώντας τριάντα αιγοπρόβατα, από το σύνολο των πενήντα ζώων που είχε η μονάδα.

Το συμβάν προκάλεσε τεράστια αγανάκτηση, ανησυχία αλλά και οργή από τους κατοίκους, που ζουν από την αιγοκτηνοτροφία, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο συμβάν.

Ο κτηνοτρόφος, οργισμένος, μιλώντας στην κάμερα του «Π»,  ζήτησε να επαλειφθεί του θέματος ο Αρκτούρος και οι αρμόδιοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, γιατί «σε αντίθετοι περίπτωση θα τους κυνηγήσουμε εμείς, ή θα τους κλείσουμε μαζί με τους λύκους, να δούμε ποιος να επιβιώσει», όπως είπε οργισμένα.

Ζήτησε να «φτάνει άλλο η κοροϊδία», λέγοντας πως πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας και λέγοντας πως υπέστη οικονομική καταστροφή. Μάλιστα, τόνισε πως έχει ζητήσει να γίνει ασφαλτόστρωση στο δρόμο για το μαντρί του, και στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή .

Με αγανάκτηση, ρώτησε πως θα ζήσει ο ίδιος τώρα, λέγοντας πως προ τριμήνου λύκοι, πάλι, του έφαγαν το άλογο, τονίζοντας πως ο Αρκτούρος του πρότεινε να του δώσει σκυλιά.

Σε ό,τι αφορά το συμβάν, τουλάχιστον τριάντα ζώα, φαγώθηκαν, ενώ όσα ζώα έμειναν είναι φοβισμένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος είναι περιφραγμένος, παρόλα αυτά τα άγρια ζώα έφαγαν το κοπάδι του. Μάλιστα η περίφραξη είναι ισχυρή και το ύψος της φτάνει τουλάχιστον τα δύο μέτρα.

Ο ίδιος, πλέον,  θα πρέπει να ενημερώσει τον ΕΛΓΑ, για να εκτιμήσει από τι φαγώθηκαν τα ζώα. «Αυτό ήταν όλο το βιός μου. Με τι θα ταΐσω τώρα την οικογένειά μου; Πως θα αρμέξω τώρα τα φοβισμένα ζώα;», λέει με οργή.

Λέει, μάλιστα, ότι έχουν μείνει απροστάτευτοι, τονίζοντας πως η επίθεση έγινε μέρα μεσημέρι, μάλιστα ο ίδιος ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 6 το απόγευμα.

Επεσήμανε, επίσης, ότι από το γήπεδο του Εμπορίου είναι μόλις 700 μέτρα, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν άνθρωποι. «Πέρυσι είχαμε την αρκούδα δίπλα μας, φέτος τους λύκους;», είπε με αγανάκτηση, ζητώντας στήριξη.

Από πέρυσι υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα στο χωριό, ενώ πέρυσι στον ίδιο κτηνοτρόφο επιτέθηκαν σε δύο ζώα, ενώ παρόμοια συμβάντα έγιναν και σε άλλους κτηνοτρόφους.

Όπως τόνισε άλλος κτηνοτρόφος στον «Π», παρόμοιες επιθέσεις έγιναν και στον ίδιο, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας έθιξε θέμα επικινδυνότητας για τους κατοίκους, λέγοντας πως ενέχεται κίνδυνος για τους πολίτες. «Το φαινόμενο είναι επικίνδυνο. Πρέπει κάτι να γίνει, το δασαρχείο, δεν ξέρω ποιος. Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση και για τους λύκους αλλά και για τις αρκούδες που προκαλούν ζημιές και καταστροφές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κτηνοτρόφος, μάλιστα, χρειάστηκε να φυλάξει όλη τη νύχτα το φαγωμένο κοπάδι του, ώστε την επομένη που θα γινόταν η εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ, να έβρισκαν τα ζώα στην κατάσταση που ήταν όταν δαγκώθηκαν. «Η αρκούδα και ο λύκος πιθανότατα έχουν περισσότερη αξία, για αυτό και προστατεύονται», λέει τέλος με αγανάκτηση.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Κόκκινος» εφιάλτης για την Π.Ε. Κοζάνης- Βρετανική μετάλλαξη και σχολεία εκτινάσσουν τους δείκτες των κρουσμάτων

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Στην επικίνδυνη ζώνη της επιβολής μέτρων κινείται τις τελευταίες ώρες η Π.Ε. Κοζάνης, με ...