Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΛΜΕ Εορδαίας και Κοζάνης: Τα ερωτηματικά πριν το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα – Τα self test και οι εμβολιασμοί – Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο στο Νομό

ΕΛΜΕ Εορδαίας και Κοζάνης: Τα ερωτηματικά πριν το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα – Τα self test και οι εμβολιασμοί – Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο στο Νομό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Για το άνοιγμα των Λυκείων σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και σε Εορδαία και Κοζάνη, από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα, αλλά και τη διαδικασία των εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς στο Νομό Κοζάνης (από αδιάθετες δόσεις), μίλησαν στον «Π» οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ Εορδαίας και Κοζάνης, θέτοντας παράλληλα τους προβληματισμούς τους.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Ανδρόνικος Ταργοντσίδης αναφέρθηκε, αρχικά, στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, λέγοντας πως οι εκπαιδευτικοί δεν ανησυχούν τόσο για το άνοιγμα των σχολείων όσο για το πότε θα εμβολιαστούν.

Θυμίζουμε ότι προ λίγων ημερών δόθηκε η δυνατότητα σε όσους εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στη λίστα και με ηλικιακά κριτήρια να μπουν σε λίστα για να κάνουν εμβόλια από αδιάθετες δόσεις. Ο ίδιος σημείωσε πως αυτό μεν προχωράει, ωστόσο σημείωσε πως υπήρξαν εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν, ως αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί στη λίστα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Π», στο Νομό Κοζάνης στην αρχική λίστα του Υπουργείου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εμβολιασμό 1158 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι εμβολιασμοί από αδιάθετες δόσεις προχωρούν με καλό ρυθμό, αφού μέχρι σήμερα στη λίστα υπάρχουν 975 άτομα (183 εκπαιδευτικοί, ως συνέπεια, έχουν εμβολιαστεί).

Η ΕΛΜΕ Εορδαίας θέτει, πρωταρχικά, το ζήτημα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, κανονικά και όχι από αδιάθετες δόσεις, μιας και πλέον ανοίγουν τα σχολεία (εν προκειμένω τα Λύκεια) και θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε τάξεις πολλές φορές με 27 μαθητές). Στην περιοχή της Εορδαίας, μάλιστα, κατά πληροφορίες δήλωσε ενδιαφέρον για εμβολιασμό από τις αδιάθετες δόσεις, στο 60% του συνόλου των εκπαιδευτικών.
«Αφού ανοίγουν τα Λύκεια , υπάρχει ανάγκη εμβολιασμού», λέει χαρακτηριστικά. Τόνισε, δε, πως μπορεί να κάνει σήμερα λχ ένας εκπαιδευτικός γυμνασίου που δεν θα ανοίξει άμεσα το γυμνάσιο για μάθημα και να μην έχουν προλάβει να κάνει καθηγητές λυκείου.

Σε ό,τι αφορά τα self test, ανέφερε πως ένα ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτά θα είναι εύχρηστα, ενώ για ακόμη μια φορά μπαίνει ζήτημα ατομικής ευθύνης ως προς τη δήλωση του αποτελέσματος.

Ακόμη πως ένα ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τους ενήλικες μαθητές που φοιτούν στα ΕΠΑΛ. Κατά πληροφορίες σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται οι εν λόγω μαθητές να λαμβάνουν τα τεστ από τις σχολικές μονάδες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι θα ήταν πιο εύχρηστο το τεστ να το κάνουν νοσηλευτές το τεστ για τους μαθητές ή να γίνεται σε κάποιον άλλο χώρο (πολυιατρείο).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήσης Ντούντας τόνισε μεταξύ άλλων στον «Π» πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με τον πιο ασφαλή τρόπο ώστε να «σωθεί ότι προλάβουμε από τη σχολική χρονιά», θεωρώντας απαραίτητο το τεστ από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σημαντικό είναι επίσης το θέμα της υγιεινής, με τον κ. Ντούντα να τονίζει πως εφόσον στην παρούσα φάση δεν είναι ανοιχτά γυμνάσια και πρωτοβάθμια θα μπορούσαν οι καθαριστές των εν λόγω μονάδων να συμβάλλουν στα λύκεια, ενώ επίσης, τόνισε πως ακόμη και τώρα μπορούν να «σπάσουν» τα τμήματα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Δείτε τη σχετική συνέντευξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Κοζάνης στο TOP CHANNEL για το θέμα εδώ.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των λυκείων και το self testing

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Θρακικά Επιλήνια 2021: Η όμορφη εκδήλωση της Θρακικής Εστίας Εορδαίας για τη γιορτή του τρύγου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τα «Θρακικά επιλήνια 2021», η γιορτή του τρύγου και του κρασιού, πραγματοποιήθηκε από την Θρακική Εστία Εορδαίας, στην ...