Αρχική > Ελλάδα > Κεραμέως: Επαναλειτουργία των Λυκείων από Δευτέρα 12/4, με self test δύο φορές την εβδομάδα

Κεραμέως: Επαναλειτουργία των Λυκείων από Δευτέρα 12/4, με self test δύο φορές την εβδομάδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα μαθήματα στα Λύκεια, Γενικά και Επαγγελματικά, τηρουμένων όλων των μέτρων, σε όλη τη χώρα.

Επιπρόσθετα, δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό θα πρέπει να γίνονται δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, και τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο, για μαθητές και καθηγητές (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη). Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν το τεστ χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ τους, από αύριο για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και από Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα και από την επόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο.

Συστήνεται το πρώτο τεστ να γίνεται το προηγούμενο βράδυ ή την ίδια ημέρα το πρωί και το αποτέλεσμα να δηλώνεται στην ειδική πλατφόρμα και το αποτέλεσμα του self test. Αν είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα, που θα επιδεικνύεται στο σχολείο. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορεί να γίνει χειρόγραφη δήλωση. Αν είναι θετικό το τεστ, θα δηλώνεται στην ίδια πλατφόρμα, για self-testing.gov.gr για να κάνουν δωρεάν rapid test από τις δομές που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

«Ανοίγουμε σταδιακά και ασφάλεια τα σχολεία», είπε η κ. Κεραμέως.

Aναλυτικά, τα βήματα για τα self test είναι:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.
2. Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
3. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
4. Αν το self-test είναι αρνητικό:
1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
2. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
3. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
5. Αν το self-test είναι θετικό:
1. Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.
Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr
2. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τους επτά νεοσύστατους Δήμους, εξ αυτών και ο Δήμος Βελβεντού – Υπόμνημα στον Αν. ΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα για τα προβλήματα βιωσιμότητάς τους

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι Δήμαρχοι των επτά νεοσύστατων Δήμων, Βελβεντού, Δυτ. Λέσβου, Δυτ. Σάμου, Ληξουρίου, Σάμης, Νότιας Κέρκυρας και Βόρειας Κέρκυρας, ...