Φίλος μου, μετά την εισήγηση για το κλείσιμο της γέφυρας και εν τέλει το κλείσιμο, μου έλεγε ότι ο Γιώργος Κασαπίδης δικαιώθηκε για το θέμα της γέφυρας και των προβλημάτων που έχει, σε σχέση και με τα όσα του καταλόγιζε η Αντιπολίτευση. Με την επιμονή του, και με την εισήγηση που έγινε από τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, δικαιώθηκε σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε μόνο και μόνο από το θέμα της γέφυρας, μπορεί να επανακάμψει και να κερδίσει τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές παρά τις πολλές απώλειες που έχει. Άλλος φίλος, του καταλόγιζε δριμύτατες ευθύνες, για το ότι ενώ ήξερε, τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα. Ούτε εργασίες στη γέφυρα, ούτε επισκευή και κατασκευή εναλλακτικών δρόμων. Και ότι αυτός και μόνο ο λόγος, αλλά και οι αντιδράσεις που προκαλεί, αρκούν για να χάσει η περιφερειακή αρχή τις εκλογές.
Λέτε η γέφυρα να δημιουργήσει εκλογικό αποτέλεσμα; Τουλάχιστον έτσι αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον αντίκτυπο της. Επηρεασμένοι ενδεχομένως από τα Τέμπη. Μπορεί όμως αυτή η επικαιρότητα να διαμορφώνει αποτελέσματα; Μπορεί μόνο από το θέμα αυτό, να κρίνεται αν είναι καλός ή κακός ένας Περιφερειάρχης;
Το θέμα της γέφυρας είναι ένα θέμα τεχνικό, ένα θέμα υπηρεσιακό, ένα θέμα διαδικαστικό, που σε μια κανονική χώρα θα ήταν αυτονόητο, και η διεκπεραίωση του δεν θα παρήγαγε ειδήσεις. Στη Δυτική Μακεδονία έγινε πολιτικό (!). Αφού η Περιφέρεια έχει την ευθύνη της συντήρησης και της λειτουργίας των γεφυρών, έκανε αυτό που έπρεπε, συνεπώς το ερώτημα είναι γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι.
Από εκεί και πέρα, με την υπερπροβολή του θέματος τόσο από τον Περιφερειάρχη, όσο και από την Αντιπολίτευση, δημιουργήθηκε τεράστια πολιτική πόλωση γύρω από τη γέφυρα, και η γέφυρα μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Υπήρχε λόγος όμως να ασκηθεί αντιπολίτευση με τέτοια ένταση; Η Περιφερειακή Αρχή είναι εκτεθειμένη σε ένα κάρο ζητήματα, στα οποία η πίεση της Αντιπολίτευσης θα ήταν πολύ πιο γόνιμη.
Όχι ότι το θέμα ασφάλειας δεν είναι σοβαρό. Όμως αλήθεια υπάρχουν πολλά ζητήματα, που άπτονται του σκληρού πυρήνα των πολιτικών που ασκεί η Περιφέρεια, ζητήματα πολιτικής και στρατηγικής διαχείρισης των εξελίξεων, ζητήματα του ΔΑΜ, ζητήματα απορρόφησης των πόρων, ακόμα και σοβαρά ζητήματα αρρυθμίας στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας. Ακόμα, υπάρχουν πολλά ζητήματα για τα οποία δίνονται ιλιγγιώδη ποσά για μικρά και μεγάλα έργα και περνάνε …στα ψιλά. Γενικά, η Δυτική Μακεδονία έχει ένα τεράστιο φάσμα προβλημάτων, τόσο σαν περιοχή όσο και σαν ΟΤΑ. Και επειδή σε πολλά από αυτά τα ζητήματα επικρατεί …χάος, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ασκήσει κάποιος κριτική. Φαίνεται πάντως περίεργο, το ότι μπορεί να κρίνει τις εκλογές ένα τέτοιο ζήτημα. Ζητούνται πραγματικοί γνώστες των ζητημάτων, ώστε να συζητήσουν μια πραγματική ατζέντα.