Κι ο πιο ανίδεος γνωρίζει ότι δε διαπραγματεύεσαι στρατηγικής σημασίας θέματα όταν βρίσκεσαι στο χειρότερο σημείο από άποψη ισχύος κι η Ελλάδα είναι σήμερα στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων από αυτή την άποψη.
Από την άλλη είναι κατανοητό ότι υπάρχει έξωθεν επιβεβλημένη πίεση (ατλαντική) κι η Ελλάδα σέρνεται να κλείσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων λόγω του ανταγωνισμού των 2 Μεγάλων παικτών στη Βαλκανική, δίνοντας υποτίθεται ανάσα ζωής στο Κρατίδιο αν αυτό ενταχθεί στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, δεν έχει καμία σημασία τι θα συμφωνηθεί μεταξύ ημών και των γειτόνων μας, αφού η άλλη πλευρά δεν θα το τηρήσει, εφ’ όσον πάρει την ένταξη σε ΕΕ & ΝΑΤΟ. Οποιοδήποτε συνθετικό πέραν του «Μακεδονία» θα εκπέσει: αφού δε σεβάστηκαν την Ενδιάμεση Συμφωνία (κατά την οποία μας είχαν ανάγκη για να «αναπνέουν» ουσιαστικά), θα σεβαστούν την Τελική όταν θα έχουν μπει στις Ευρωατλαντικές δομές; Κι αυτό, αν τελικά αποδεχθούν την erga omnes (έναντι όλων) χρήση του συμφωνηθέντος ονόματος.
Κάτι που δε θέλουν να καταλάβουν όλα τα κόμματα είναι πως το ζήτημα ακουμπά τον ψυχισμό όλων των Ελλήνων, όχι μόνο των Μακεδόνων και άπτεται της μελλοντικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 83% των Ελλήνων αντιτίθεται στη χρήση της λέξης «Μακεδονιά» σε οποιαδήποτε μορφή στο όνομα του κρατιδίου. Δεν μπορεί να είναι ακραία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών!
Αντιθέτως το 35% των Σκοπιανών συμφωνεί με την αλλαγή της κρατικής τους ονομασίας, παραδεχόμενοι ως εκ τούτου την ιδεοληψία τους (πηγή huffingtonpost).
Γι’ αυτό δεν πρέπει να εγγράψετε «υποθήκες» για τη διάδοχη κατάσταση αυτού του θνησιγενούς μορφώματος, έναντι της περιοχής μας.
Γι’ αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας η άρνηση η δική μας να αναγνωρίσουμε το οποιοδήποτε δικαίωμα των γειτόνων επί της Μακεδονίας. Από εμάς διεκδικούν, εμείς τους δικαιώνουμε αν το κάνουμε και κανένας άλλος από όσα Κράτη κι αν τους έχουν αναγνωρίσει. Κι όλα τα Κράτη της Υφηλίου να τους αναγνωρίσουν, εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε το κλειδί της νομιμοποίησης των αξιώσεών τους ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της μακεδονικής κληρονομιάς.
Γι’ αυτό είναι απαράδεκτη η ταύτιση των ορθότατων θέσεων της Εκκλησίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής που επιχειρήθηκε από το ΥΠΕΞ.
Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσετε τη Μακεδονία να κυλήσει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, πίσω στο μακεδονικό αγώνα, ακυρώνοντάς τον και βάζοντας οι ίδιοι τους Σλάβους «από το παράθυρο» σε αυτή.
Σε πρόσφατη συνάντηση του Σκοπιανού Προέδρου με τον Ινδό Πρέσβη στα εγκαίνια της Πρεσβείας των Σκοπιανών στη Βραζιλία, ο πρώτος είπε στο δεύτερο ότι η λέξη «Μακεδονία» προέρχεται από την Ινδία και η αρχική ονομασία της ήταν «Μαα Κι Ντουνίγια» (Maa Ki Duniya), και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι την αποκάλεσαν «Μακεδονία» με τον Ινδό να μένει… εκστασιασμένος (πηγή mkd.mk και meta.mk).
Μα καλά, αυτές τις ηλιθιότητες πάτε να νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας; Δε σέβεστε καθόλου τους εαυτούς σας;;
Γιατί εμάς του Πολίτες σίγουρα δε μας σέβεστε, αφού κανένας σας δεν αντέδρασε στις δηλώσεις του «μεγάλου ασθενούς» του Μεγάρου Μαξίμου, που ζήτησε από τον Ζ. Ζάεφ «να μην μονοπωλούν οι Σκοπιανοί την κληρονομιά του Μ. Αλεξάνδρου». Ευχαριστούμε για τη μεγαλοψυχία κ. Πρωθυπουργέ, αφήνετε και σε εμάς λίγο από…Μέγα Αλέξανδρο. Σε αυτή τη σχιζοφρένεια υποκλίνονται οι Έλληνες πολιτικοί λοιπόν;