Την εκδημία του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Ελευθερίου Παλαμά ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Ο εκλιπών υπηρέτησε για περισσότερες από πέντε δεκαετίες την Ενορία του Αγίου Χριστοφόρου Εορδαίας, αφήνοντας, σύμφωνα με τη Μητρόπολη, τη μαρτυρία ενός φιλακόλουθου και ευσυνείδητου κληρικού.
Ο π. Ελευθέριος γεννήθηκε το 1941 στα Κουμπουριανά Καρδίτσας. Ήταν έγγαμος με την Ειρήνη Παλαμά, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Γρηγόριο, τον Βασίλειο, την Αικατερίνη και τη Χριστοφόρα.
Χειροτονήθηκε διάκονος στις 26 Ιουλίου 1971 και πρεσβύτερος την 1η Αυγούστου 1971 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κυρό Αυγουστίνο.
Για περισσότερα από 50 χρόνια διακόνησε την Ενορία του Αγίου Χριστοφόρου, στον ομώνυμο οικισμό της Εορδαίας, όπου παρέμεινε έως τη συνταξιοδότησή του, την 1η Αυγούστου 2023.
Στην ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη αναφέρεται στον μακαριστό κληρικό ως άνθρωπο που υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση, αφήνοντας πίσω του τη μαρτυρία ενός φιλακόλουθου και ευσυνείδητου ιερέα.
Αιωνία του η μνήμη.
































