Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Ευχάριστα τα νέα αλλά.. Ο Επίκαιρος καταγράφει

Ευχάριστα τα νέα αλλά.. Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ευχάριστα τα νέα αλλά..

Εθιμοτυπική (;) η επίσκεψη Λαφαζάνη στην περιοχή τελικώς. Όλοι περίμεναν κρατώντας μεγάλο καλάθι τη «μεγάλη είδηση». Τελικά άκουσαν να επιβεβαιώνεται η προεκλογική βούληση της Κυβέρνησης για τα ενεργειακά ζητήματα. Παρόλο που η βούληση αυτή ήταν δεδομένη, έπρεπε να εκφραστεί ξανά, αυτή τη φορά από το ενεργειακό λεκανοπέδιο. Δεδομένη βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν είναι η παραμονή του κ. Λαφαζάνη στο κυβερνητικό σχήμα, λόγω του ότι οι σχέσεις της εσωκομματικής του ομάδας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι οριακές.

 

Η ξενάγηση

Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση ώστε να πάρει μια γεύση ο Υπουργός από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, λόγω του ότι δεν είχε γνώση των ενεργειακών θεμάτων πριν γίνει Υπουργός. Ενοχλημένοι είναι παράγοντες τόσο της Εορδαίας, όσο και της Φλώρινας, από το γεγονός ότι οι περιοχές αυτές παρακάμφθηκαν κατά την επίσκεψη του. Το ότι δεν επισκέφθηκε καν τα Δημαρχεία θεσμικά, σε δύο περιοχές με μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στα ενεργειακά, προκάλεσε τον εκνευρισμό κάποιων, οι οποίοι περίμεναν τόσο συμβολικές όσο και ουσιαστικές κινήσεις, οι οποίες δεν θα περιορίζονταν μόνο στην πόλη της Κοζάνης. Τέλος, παράδοξο χαρακτηρίστηκε το γεγονός πως φορείς, εκπρόσωποι πληττομένων οικισμών και ΜΜΕ ενημερώθηκαν από το πολιτικό γραφείο της Ευγενίας Ουζουνίδου για την επίσκεψη Λαφαζάνη, και όχι από το Υπουργείο, όπως προβλέπεται θεσμικά.

 

Αποκεντρωμένες συνεδριάσεις

Φουντωμένοι οι Φλωρινιώτες και με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Φλώρινα προχθές. Η αργοπορία τόσο για να ξεκινήσει, όσο και για να συζητηθούν τα διαδικαστικά ήταν η αρχή. Ακολούθησε η επί μακρόν συζήτηση περί ΔΙΑΔΥΜΑ και Μονάδας 5, οπότε όταν έφτασε η ώρα να συζητηθούν τα θέματα της Φλώρινας, τα οποία και «έκαιγαν», τρεισήμισι ώρες μετά την προγραμματισμένοι έναρξη, όλοι οι παρευρισκόμενοι πολίτες είχαν αποχωρήσει, όπως επίσης είχε αποχωρήσει και πλήθος περιφερειακών συμβούλων!

21202952_150323b.limghandler

 

Από «Τα Νέα»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team